E-commerce startup BuddyBites breidt uit naar Wallonië en Frankrijk

Charlotte Coene & Mattijs Brandt © BuddyBites

BuddyBites, de startup die gepersonaliseerde hondenvoeding produceert en aan huis levert in Vlaanderen en Nederland, breidt uit naar Wallonië en Frankrijk. Het bedrijf kent mede door corona een snelle groei.

 

Grote interesse

Momenteel levert BuddyBites maandelijks een paar duizend pakketten persoonlijke hondenvoeding in Vlaanderen en Nederland. Tijdens de coronacrisis is de groei enkel versneld. Door de grote interesse van Franstalige hondenbaasjes, beslist het bedrijf nu om de service ook in Wallonië en Frankrijk aan te bieden. De startup bekijkt ook de mogelijkheden om verder uit te breiden met extra gezonde en natuurlijke snacks voor honden.
 

Op basis van tien vragen stelt BuddyBites een online hondenpaspoort op en geeft het bedrijf voedingsadvies voor elke hond. Vervolgens selecteert de startup de juiste ingrediënten om de hondenvoeding te maken en worden de brokjes aan huis geleverd. “Baasjes weten vaak niet welke voeding ze voor hun hond moeten kopen”, vertelt medeoprichter Mattijs Brandt. “BuddyBites brengt hier verandering in. Op basis van fysieke parameters van je hond, wordt de gepersonaliseerde voeding samengesteld voor jouw hond. Zo heb je steeds de juiste kwalitatieve voeding in de juiste hoeveelheid in huis.” Volgens BuddyBites ziet 87% van de klanten een zichtbare verbetering in de gezondheid van hun hond.