E-sigaret helpt Primera aan omzetstijging | RetailDetail

E-sigaret helpt Primera aan omzetstijging

E-sigaret helpt Primera aan omzetstijging

Tabak- en gemaksketen Primera heeft de omzet over 2013 met 5 procent zien groeien: vooral het segment rokersbenodigdheden groeide explosief.

Rookwaren groeien, persproducten dalen

Volgens Primera, dat geen absolute getallen bekendmaakt, namen de verkopen in het rookwarensegment met liefst 135 procent toe, vooral dankzij de explosieve groei van de verkoop van elektrische sigaretten. Ook de omzet uit reguliere sigaretten nam niettemin toe met 2 procent, maar die stijging was vooral te danken aan de accijnsverhogingen die zijn doorgevoerd.

 

Andere assortimentsgroepen vertoonden echter een daling: zo ging de omzet van loterijproducten met 4 procent omlaag en liepen de omzetten in tijdschriften en wenskaarten met respectievelijk 3 en 4 procent terug. Daarentegen werden bij nieuwe segmenten als cadeaukaarten en de verkoop van agenda's juist weer behoorlijke plussen geboekt.Primera zegt ongeveer hetzelfde aantal klanten te hebben aangetrokken als in 2012, terwijl de brutowinst 1 procent toenam. De coöperatie met ruim 450 aangesloten zelfstandige ondernemers rekent voor 2014 op een lichte groei.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.