Deense onderzoekers zien aantal ecolabels in toekomst groeien met 66 procent

"Ecolabels worden de standaard"

"Ecolabels worden de standaard"

Een groep Deense onderzoekers verwacht dat het aantal ecolabels de komende vijftien jaar met 66% zal groeien. Tegen 2050 verwachten ze dat producten standaard biologisch zullen zijn.

Bedrijven komen zelf met labels

De onderzoekers verwachten dat het aantal ecolabels tegen het einde van dit decennium zal groeien van 450 naar 600 en naar 750 tegen 2030. Meer dan vijftig procent van de ondervraagde bedrijven in het onderzoek verwachten dat het aantal ecolabels alleen maar zal blijven groeien.

 

Veel merken zullen bovendien een voorsprong nemen op de regulering en zelf nieuwe labels lanceren, die verder gaan dan wat wordt gevraagd in de wet. “Er zullen meer labels op voeding en andere productcategorieën komen”, zegt één van de onderzoekers.

 

De Denen verwachten dat het label ‘biologisch’ tegen 2030 mainstream zal worden en dat klanten er vanuit zullen gaan dat een product sowieso biologisch is. Om de bewustwording niet te laten dalen, zal het label dan ook gekoppeld moeten worden aan andere labels, zoals ‘milieuvriendelijke verpakking’ of ‘kleine ecologische voetafdruk’, menen ze.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.