Deense onderzoekers zien aantal ecolabels in toekomst groeien met 66 procent

"Ecolabels worden de standaard"

"Ecolabels worden de standaard"

Een groep Deense onderzoekers verwacht dat het aantal ecolabels de komende vijftien jaar met 66% zal groeien. Tegen 2050 verwachten ze dat producten standaard biologisch zullen zijn.

Bedrijven komen zelf met labels

De onderzoekers verwachten dat het aantal ecolabels tegen het einde van dit decennium zal groeien van 450 naar 600 en naar 750 tegen 2030. Meer dan vijftig procent van de ondervraagde bedrijven in het onderzoek verwachten dat het aantal ecolabels alleen maar zal blijven groeien.

 

Veel merken zullen bovendien een voorsprong nemen op de regulering en zelf nieuwe labels lanceren, die verder gaan dan wat wordt gevraagd in de wet. “Er zullen meer labels op voeding en andere productcategorieën komen”, zegt één van de onderzoekers.

 

De Denen verwachten dat het label ‘biologisch’ tegen 2030 mainstream zal worden en dat klanten er vanuit zullen gaan dat een product sowieso biologisch is. Om de bewustwording niet te laten dalen, zal het label dan ook gekoppeld moeten worden aan andere labels, zoals ‘milieuvriendelijke verpakking’ of ‘kleine ecologische voetafdruk’, menen ze.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.