EDC neemt websites Beate Uhse (Pabo) over

EDC neemt online activiteiten Beate Uhse (Pabo) over
Shutterstock.com

De websites van erotiekconcern Beate Uhse, de moedermaatschappij van Pabo, worden overgenomen door sectorgenoot EDC. De tien fysieke vestigingen van Pabo in België maken geen deel uit van de overname, hun lot is voorlopig onzeker.

 

Enkel online

Dinsdag werd Pabo, onderdeel van de Duitse Beate Uhse-groep, voor de tweede keer failliet verklaard. Nu hebben de webwinkels alvast een overnemer gevonden: EDC, dat via de site EasyToys.nl ook al erotische artikelen verkoopt, neemt de verschillende webshops van Beate Uhse over. Het gaat om Pabo.nl, Pabo.be, Beate-Uhse.com en AdametEve.fr. De operatie zou nog deze maand afgerond worden.

 

Wat er met de fysieke winkels zal gebeuren, blijft vooralsnog onduidelijk. Ze maken in elk geval geen deel uit de overname en hun toekomst is dus hoogst onzeker. Ook over het aantal personeelsleden dat de overstap kan maken, is nog niets beslist.

 

Europese speler

Met zo’n 100.000 bezoekers per dag was EasyToys.nl al de grootste seksspeeltjessite in Nederland, goed voor een omzet van 21 miljoen euro in 2018. Het bedrijf verkoopt naar eigen zeggen ook heel goed in België. Met de overname van de online activiteiten van het Duitse concern wordt EDC een van de grootste online aanbieders van erotische artikelen in Europa. Het bedrijf beschikt bovendien over een eigen productiesite in China.

 

"Binnen EDC hebben we de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt, hierdoor zien we veel kansen ons internationaal verder te ontwikkelen. We zijn dan ook verheugd over de overname van de e-commerce activiteiten van de Beate Uhse group, dit is een krachtig merk in Europa met een groot marktaandeel in met name Frankrijk (44%) en Duitsland (20%)", zegt eigenaar en directeur Eric Idema.