Eerste European Retail Day focust op groei en concurrentievermogen | RetailDetail

Eerste European Retail Day focust op groei en concurrentievermogen

Eerste European Retail Day focust op groei en concurrentievermogen

Hoe kan de Europese retailsector haar concurrentiepositie en toekomstige groei veiligstellen in tijden van ingrijpende verandering? Dat bespreken experts, topretailers en beleidsmakers op de eerste European Retail Day in Brussel.

Belang van innovatie

Op 30 november verzamelen beleidsmakers, industrieleiders en prominente experts in Brussel om te bespreken hoe de Europese detailhandel – zowel food als non-food – kan reageren op de drastische marktverschuivingen en technologische veranderingen die momenteel plaatsvinden. Hoe kan de detailhandel bijdragen aan het digitale eenheidsmarktproject van Europa? Welke toekomstige stappen en innovaties zijn nodig om groei en concurrentievermogen te waarborgen? Welke impact hebben nationale regels en EU-beleid op het economische potentieel van de retail? Hoe veranderen de digitale trends, het nieuwe klantengedrag en de circulaire economie de toekomst van de detailhandel?

 

De thema’s liggen voor de hand: de retailsector ondergaat immers belangrijke transformaties. Gedreven door technologie en internet, verandert het consumentengedrag ingrijpend. Hoe retailers reageren op deze fundamentele verschuivingen, vormt de sleutel tot het toekomstige succes van de sector. Daarom is innovatie van vitaal belang. Terwijl technologie en digitalisering veel uitdagingen opleveren, kunnen ze voor retailers ook een troef zijn, die van winkelen een opwindende ervaring maakt voor consumenten. Ook duurzaamheid en logistiek zijn thema’s die de vertrouwensrelatie met consumenten kan versterken en waar de retailsector een tastbare positieve sociale impact kan hebben.

 

Topsprekers

De eerste Europese Retail Day is een gezamenlijk initiatief van EuroCommerce, Euro Coop, European Retail Round Table en Independent Retail Europe. Het evenement wordt georganiseerd door Forum Europe.

 

Onder de sprekers zien we verschillende vertegenwoordigers van de Europese commissie en het Europees parlement. Daaronder ook Jyrki Katainen, vicepresident voor tewerkstelling, groei, investeringen en competitiviteit bij de Europese Commissie. Verder zijn er tal van hooggeplaatste retailers: daaronder Veronika Pountcheva (global director corporate responsibility en senior vice president van Metro AG), Kerstin Lindvall (chief corporate responsibility officer van ICA Gruppen), Hans Carpels (voorzitter van Euronics International), Frans Muller (Ahold Delhaize, maar ook voorzitter van de European Retail Round Table), Kenneth Bengtsson (voorzitter van EuroCommerce), Massimo Bongiovanni (voorzitter van Euro Coop) en Ralf Gerking (voorzitter van Independent Retail Europe).

 

Kortom, een onmisbaar event voor wie op de hoogte wil blijven van het Europese retailbeleid. Meer informatie over het programma en de praktische details vind je hier

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.