Eerste failliete franchise-Blokker sluit definitief de deuren

Eerste failliete franchise-Blokker sluit definitief de deuren

De failliete franchisewinkel van de keten Blokker in 's-Heerenberg sluit over een week definitief de deuren. De winkel werd vorige maand failliet verklaard en er werd nog enige tijd gezocht naar een overnemer, die dus niet gevonden werd.

Eerste failliete franchisewinkel

Curator Mike Timmer zegt dat er wel twee geïnteresseerden waren, maar de gesprekken met die partijen liepen uiteindelijk op niets uit. "De ene overnamekandidaat kreeg de financiën niet rond en de andere durfde het op dit moment niet aan", laat Timmer weten aan de Gelderlander.

 

De winkel werd vorige maand failliet verklaard op vraag van de franchisenemer zelf. Zijn winkel zag de omzet al een tijdje teruglopen door verbouwingen aan het winkelcentrum waar het filiaal gevestigd was. Door de sluiting op 29 augustus zullen 12 werknemers hun baan verliezen. Het is de eerste keer dat een franchisewinkel van Blokker failliet wordt verklaard.

 

Blokker won eerder deze maand nog een kort geding tegen een andere franchisenemer. Het bedrijf had besloten om het franchisecontract stop te zetten, nadat ondernemer Wouter Fischer er niet in slaagde zijn verplichtingen na te komen. Die trok daarop naar de rechter om die beslissing aan te vechten, maar ving daar dus bot.

Tags: