Eerste failliete franchise-Blokker sluit definitief de deuren | RetailDetail

Eerste failliete franchise-Blokker sluit definitief de deuren

Eerste failliete franchise-Blokker sluit definitief de deuren

De failliete franchisewinkel van de keten Blokker in 's-Heerenberg sluit over een week definitief de deuren. De winkel werd vorige maand failliet verklaard en er werd nog enige tijd gezocht naar een overnemer, die dus niet gevonden werd.

Eerste failliete franchisewinkel

Curator Mike Timmer zegt dat er wel twee geïnteresseerden waren, maar de gesprekken met die partijen liepen uiteindelijk op niets uit. "De ene overnamekandidaat kreeg de financiën niet rond en de andere durfde het op dit moment niet aan", laat Timmer weten aan de Gelderlander.

 

De winkel werd vorige maand failliet verklaard op vraag van de franchisenemer zelf. Zijn winkel zag de omzet al een tijdje teruglopen door verbouwingen aan het winkelcentrum waar het filiaal gevestigd was. Door de sluiting op 29 augustus zullen 12 werknemers hun baan verliezen. Het is de eerste keer dat een franchisewinkel van Blokker failliet wordt verklaard.

 

Blokker won eerder deze maand nog een kort geding tegen een andere franchisenemer. Het bedrijf had besloten om het franchisecontract stop te zetten, nadat ondernemer Wouter Fischer er niet in slaagde zijn verplichtingen na te komen. Die trok daarop naar de rechter om die beslissing aan te vechten, maar ving daar dus bot.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.