Eerste failliete franchise-Blokker sluit definitief de deuren | RetailDetail

Eerste failliete franchise-Blokker sluit definitief de deuren

Eerste failliete franchise-Blokker sluit definitief de deuren

De failliete franchisewinkel van de keten Blokker in 's-Heerenberg sluit over een week definitief de deuren. De winkel werd vorige maand failliet verklaard en er werd nog enige tijd gezocht naar een overnemer, die dus niet gevonden werd.

Eerste failliete franchisewinkel

Curator Mike Timmer zegt dat er wel twee geïnteresseerden waren, maar de gesprekken met die partijen liepen uiteindelijk op niets uit. "De ene overnamekandidaat kreeg de financiën niet rond en de andere durfde het op dit moment niet aan", laat Timmer weten aan de Gelderlander.

 

De winkel werd vorige maand failliet verklaard op vraag van de franchisenemer zelf. Zijn winkel zag de omzet al een tijdje teruglopen door verbouwingen aan het winkelcentrum waar het filiaal gevestigd was. Door de sluiting op 29 augustus zullen 12 werknemers hun baan verliezen. Het is de eerste keer dat een franchisewinkel van Blokker failliet wordt verklaard.

 

Blokker won eerder deze maand nog een kort geding tegen een andere franchisenemer. Het bedrijf had besloten om het franchisecontract stop te zetten, nadat ondernemer Wouter Fischer er niet in slaagde zijn verplichtingen na te komen. Die trok daarop naar de rechter om die beslissing aan te vechten, maar ving daar dus bot.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.