Eerste Spaanse Hema opent in april | RetailDetail

Eerste Spaanse Hema opent in april

Eerste Spaanse Hema opent in april

Nadat gisteren bekend raakte dat Hema de twee eerste contracten voor winkels in het Verenigd Koninkrijk heeft getekend, kwam vandaag het nieuws naar buiten dat de eerste Spaanse winkel zal openen in april.

Madrid

Hema heeft een contract getekend voor een winkel met een oppervlakte van 545 m² in een Madrileense straat waar grote kledingketens gevestigd zijn, zoals Massimo Dutti, Pull& Bear en Zara.

 

Na de opening van de eerste Spaanse winkel wil Hema ook snel een winkel openen in die andere Spaanse grootstad, Barcelona. Daarbij denkt het aan een locatie op of vlakbij de Ramblas, pal in het centrum van de stad dus.

 

Gisteren raakte bekend dat Hema in de zomer twee winkels zal openen in Londen. In het Verenigd Koninkrijk wil het eerst een tiental winkels openen in de hoofdstad, waarna het concept zal uitgerold worden naar de rest van het land.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Chinese internetreus JD.com dit jaar van start in Europa

23/07/2018

Topman Richard Liu van JD.com wil ook op de Europese markt de concurrentie aangaan met Amazon en Alibaba. In Frankrijk heeft de retailer een logistiek centrum gebouwd, en nog voor het einde van het jaar wordt het bedrijf operationeel in Duitsland.

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.