Eerste weken Rive Gauche zijn een succes | RetailDetail

Eerste weken Rive Gauche zijn een succes

Eerste weken Rive Gauche zijn een succes

De eerste weken van het nieuwe winkelcentrum Rive Gauche in Charleroi zijn een groot succes geworden. In de eerste 17 dagen sinds de opening kreeg het 700.000 bezoekers over de vloer, waarmee het veel beter doet dan de verwachtingen.

25 procent beter dan verwacht

Met die bezoekersaantallen doet Rive Gauche het immers 25 procent beter dan de bezoekersaantallen waar oorspronkelijk werd op gehoopt. Zaterdag is de beste dag voor het winkelcentrum, met tussen 45.000 en 50.000 bezoekers.

 

Ook de winkels in de omgeving profiteren volgens Rive Gauche mee van het succes van het winkelcentrum. Zo zou er momenteel heel wat meer volk te vinden zijn in de wijk Ville-Basse in Charleroi.

 

Omdat de toestroom aan bezoekers groter is dan verwacht, werd ook het mobiliteitsplan in samenspraak met de lokale autoriteiten licht aangepast. Zo zijn er op vrijdag en zaterdag signaalgevers te vinden in de omgeving, die er samen met de politie voor moeten zorgen dat de auto’s snel uit het stadscentrum geraken.

 

Volgende maand openen er in Rive Gauche trouwens nog vier nieuwe winkels. Dan openen Press Shop, H&M, Jack & Jones en Maison Scotch hun deuren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.