Eigenaar EasyToys verwerft erotiekwinkels Christine le Duc

Shutterstock.com

EQOM Group, eigenaar van EasyToys en andere grote erotiekbedrijven, neemt nu ook Christine le Duc over. Het consortium voegt bovendien de Noorse marktleider toe aan zijn portefeuille.

 

Alle merken blijven bestaan

Door de dubbele overname zal de totale omzet van EQOM Group naar verwachting stijgen van 100 miljoen euro in 2020 naar 160 miljoen euro dit jaar. Christine le Duc, het oudste erotiekbedrijf van Nederland beschikt over een webshop en vijf fysieke winkels. De Noorse marktleider Kondomeriet telt negen verkooppunten in Noorwegen en heeft ook een webwinkel. Ondanks de samenwerking blijven de verschillende merken als autonome bedrijven opereren, elk met een eigen management.

 

“Europa is groot genoeg voor ons allemaal”, zegt EQOM-voorzitter Eric Idema. “In plaats van met elkaar te concurreren werk ik liever samen en wissel ik kennis uit zodat we elkaar kunnen versterken en sexual wellness naar een hoger niveau kunnen tillen.” Idema is razend ambitieus: hij wil het concern uitbouwen tot de wereldleider op het gebied van sexual wellness. “We willen in 2025 niet alleen Europees marktleider zijn, maar ook zijn uitgegroeid tot wereldspeler met een totale omzet van een half miljard euro.”

 

EQOM Group is vorig jaar ontstaan uit het samengaan van EDC Retail, moederbedrijf van erotiekwebshops EasyToys en Pabo, en de Nederlandse groothandel in seksspeeltjes Eropartner Distribution.