Eigenaar Paradigit redt Polare Eindhoven

Eigenaar Paradigit redt Polare Eindhoven

De Eindhovense vestiging van de failliete boekwinkelketen Polare lijkt gered. Retailondernemer Arjen de Koning pompt 'een paar ton' in de winkel en verwerft daarmee een meerderheidsbelang.

Shop-in-shop bij Paradigit?

De winkel sluit zich aan bij de boekhandelsketen Libris en gaat verder onder de naam Van Piere, de oude naam voor de centralisatie van de formule onder de namen Selexyz en Polare. Afgelopen zaterdag kende de onderneming al de eerste handelsdag onder de oude naam.

 

De Koning is de oprichter en eigenaar van computerwinkelketen Paradigit en hij ziet kansen in een samenwerking: het assortiment van Van Piere zou mogelijk worden uitgebreid met onder meer e-readers en tablets van Paradigit. "Als de klant dat wil, komt er straks een shop-in-shop."

 

Elf van de vijftien personeelsleden kunnen hun baan houden na de doorstart. De Koning zegt haast te hebben gemaakt met de doorstart van de winkel. "Ik wilde per se de eerste zijn die een doorstart maakt met een Polare-vestiging", zei De Koning tegen Eindhovens Dagblad. De doorstart is dan ook in enkele dagen gerealiseerd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Hema boekt vooruitgang in derde kwartaal

09/12/2016

In het derde kwartaal van 2016 heeft Hema opnieuw vooruitgang gemaakt, met een netto-omzet die er met bijna 3% op vooruit ging en een vergelijkbare consumentenomzet die een kleine stijging kende.

Nieuwe CEO voor speelgoedmaker Lego Group

07/12/2016

De Deense Lego Group heeft Bali Padda aangeduid als nieuwe CEO. De huidige COO gaat vanaf 1 januari 2017 officieel aan de slag en neemt het stokje dan over van Jørgen Vig Knudstorp.

Hudson’s Bay kent opnieuw verlies

06/12/2016

De Canadese warenhuisketen Hudson’s Bay moest in het afgelopen derde kwartaal opnieuw een verlies optekenen: in dit kalenderjaar leed de eigenaar van Galeria Inno in totaal al een verlies van ruim een kwart miljard euro.

Grando Keukens & Bad opende in Purmerend

05/12/2016

Grando Keukens & Bad heeft op 3 december een nieuwe vestiging in Purmerend geopend. In een showroom van 1100 m² brengt de keten een verbreed assortiment voor keuken en badkamer.

Verkoop en aantal fysieke speelgoedwinkels loopt sterk terug

05/12/2016

Sinds het crisisjaar 2009 is de verkoop bij fysieke speelgoedwinkels flink teruggelopen: vergeleken met 2008 ligt de omzet in 2015 maar liefst 35% lager. Ook in 2016 is de verkoop tot nu toe afgenomen.

Rachid Lamrabat: “Etnomarketing staat vandaag vast op de agenda”

02/12/2016

Twee jaar geleden introduceerde Rachid Lamrabat op de RetailDetail Day etnomarketing in België. Vandaag heeft de marketingspecialist etnomarketing op de kaart gezet en heeft hij zijn eerste boek uit. Waarover hoor je op de RetailDetail Night.

Back to top