Eigenaar Sun koopt V&D uit bij banken | RetailDetail

Eigenaar Sun koopt V&D uit bij banken

Eigenaar Sun koopt V&D uit bij banken

Sun Capital, de Amerikaanse eigenaar van warenhuisketen V&D, investeert nog eens 47 miljoen euro in het bedrijf en koopt daarmee de keten uit bij de banken. Bovendien stelt Sun de keten in principe voor vier jaar financieel veilig.

Sneller werken

De looptijd van de financiering wordt immers verlengd van twee naar vier jaar: zo krijgt V&D meer tijd om de winkels terug op orde te krijgen. Eerder dit jaar had Sun Capital al meer dan 200 miljoen euro in V&D gestoken, om te voorkomen dat de keten failliet zou gaan. CEO John van der Ent is alvast tevreden met de beslissing van de investeringsmaatschappij, want hij vond dat de banken het herstelproces vertraagden.

 

"Het kostte vooral heel veel tijd", zegt Van der Ent aan Het Financieele Dagblad. "Mijn CFO en ik moesten de hele tijd overleggen. En niet met één bank maar met drie. Die hebben allemaal hun eigen inbreng. Ik begrijp best dat ze wilden overleggen, maar het beperkte wel onze bewegingsruimte." Ook voor de leveranciers is het goed nieuws, want zij krijgen nu meer zekerheid dat de betalingen door V&D op tijd zullen gebeuren.

 

Eigen collectie voor La Place

Daarnaast werd ook de directie ingekrompen: die telt nu nog maar vier personen in plaats van elf. Daarbij verdwijnt een aparte directeur voor restaurantketen La Place, die desondanks toch belangrijker zal worden voor V&D. Er komt immers een aparte collectie van kookgerei en servies tot gezichtscrèmes of detoxdrankjes met verse fruit- en groentenextracten onder de naam van La Place.

 

Naast de collectie voor La Place worden de filialen ook anders ingevuld, met meer plaats voor een reiscollectie en er een speciale afdeling voor spijkerbroeken. Die collecties zullen ook meer vernieuwd worden dan de huidige twee keer per jaar.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.

Zomeractie: ontdek Antwerpen als internationaal retaillaboratorium

04/07/2018

Antwerpen is een van de meest trendsettende steden en belangrijkste retaillaboratoria van het moment. Zowel grote internationale ketens als startups innoveren en experimenteren er met nieuwe concepten. Antwerp hunt gidst je er langs, nu met exclusieve zomerkorting.