Eigenaar Sun koopt V&D uit bij banken

Eigenaar Sun koopt V&D uit bij banken

Sun Capital, de Amerikaanse eigenaar van warenhuisketen V&D, investeert nog eens 47 miljoen euro in het bedrijf en koopt daarmee de keten uit bij de banken. Bovendien stelt Sun de keten in principe voor vier jaar financieel veilig.

Sneller werken

De looptijd van de financiering wordt immers verlengd van twee naar vier jaar: zo krijgt V&D meer tijd om de winkels terug op orde te krijgen. Eerder dit jaar had Sun Capital al meer dan 200 miljoen euro in V&D gestoken, om te voorkomen dat de keten failliet zou gaan. CEO John van der Ent is alvast tevreden met de beslissing van de investeringsmaatschappij, want hij vond dat de banken het herstelproces vertraagden.

 

"Het kostte vooral heel veel tijd", zegt Van der Ent aan Het Financieele Dagblad. "Mijn CFO en ik moesten de hele tijd overleggen. En niet met één bank maar met drie. Die hebben allemaal hun eigen inbreng. Ik begrijp best dat ze wilden overleggen, maar het beperkte wel onze bewegingsruimte." Ook voor de leveranciers is het goed nieuws, want zij krijgen nu meer zekerheid dat de betalingen door V&D op tijd zullen gebeuren.

 

Eigen collectie voor La Place

Daarnaast werd ook de directie ingekrompen: die telt nu nog maar vier personen in plaats van elf. Daarbij verdwijnt een aparte directeur voor restaurantketen La Place, die desondanks toch belangrijker zal worden voor V&D. Er komt immers een aparte collectie van kookgerei en servies tot gezichtscrèmes of detoxdrankjes met verse fruit- en groentenextracten onder de naam van La Place.

 

Naast de collectie voor La Place worden de filialen ook anders ingevuld, met meer plaats voor een reiscollectie en er een speciale afdeling voor spijkerbroeken. Die collecties zullen ook meer vernieuwd worden dan de huidige twee keer per jaar.

Tags: