Eigenaar V&D speelt het hard | RetailDetail

Eigenaar V&D speelt het hard

Eigenaar V&D speelt het hard

Sun Capital, de eigenaar van V&D, heeft laten verstaan dat het geen geld meer zal steken in de warenhuisketen als andere partijen geen financieel offer willen brengen. Het zet zo onder andere de werknemers voor het blok.

Concessies door alle partijen

V&D bevindt zich al een tijdje in zwaar weer en om de keten er terug bovenop te helpen heeft Sun Capital aan verschillende partijen voorstellen gedaan om de kosten te drukken. Zo wil het enkele maanden geen huur betalen en wil het daarna een huurvermindering. Ook vraagt het aan de medewerkers om voor een lager loon te werken.

 

Sun Capital stelt dat het opnieuw wil investeren, maar dat daar voorwaarden aan vast hangen. "We zijn bereid om verdere investeringen in het bedrijf te doen, als V&D van alle belanghebbenden de concessies krijgt die het nodig heeft", zegt woordvoerster Ellie Fixter van Sun Capital aan RTL Z.

 

"We benadrukken dat alle belanghebbenden, waaronder aandeelhouders, kredietverschaffers, werknemers en huisbazen, hun rol moeten spelen in de herstructurering van het bedrijf, om de toekomst veilig te stellen." Op deze manier dreigt er een impasse te ontstaan, want zowel verhuurders als werknemers hebben al laten verstaan dat ze niet zomaar zullen ingaan op de eisen van V&D.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit z’n voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.