Eigenaar V&D speelt het hard

Eigenaar V&D speelt het hard

Sun Capital, de eigenaar van V&D, heeft laten verstaan dat het geen geld meer zal steken in de warenhuisketen als andere partijen geen financieel offer willen brengen. Het zet zo onder andere de werknemers voor het blok.

Concessies door alle partijen

V&D bevindt zich al een tijdje in zwaar weer en om de keten er terug bovenop te helpen heeft Sun Capital aan verschillende partijen voorstellen gedaan om de kosten te drukken. Zo wil het enkele maanden geen huur betalen en wil het daarna een huurvermindering. Ook vraagt het aan de medewerkers om voor een lager loon te werken.

 

Sun Capital stelt dat het opnieuw wil investeren, maar dat daar voorwaarden aan vast hangen. "We zijn bereid om verdere investeringen in het bedrijf te doen, als V&D van alle belanghebbenden de concessies krijgt die het nodig heeft", zegt woordvoerster Ellie Fixter van Sun Capital aan RTL Z.

 

"We benadrukken dat alle belanghebbenden, waaronder aandeelhouders, kredietverschaffers, werknemers en huisbazen, hun rol moeten spelen in de herstructurering van het bedrijf, om de toekomst veilig te stellen." Op deze manier dreigt er een impasse te ontstaan, want zowel verhuurders als werknemers hebben al laten verstaan dat ze niet zomaar zullen ingaan op de eisen van V&D.

Tags: