Eigenaar V&D speelt het hard | RetailDetail

Eigenaar V&D speelt het hard

Eigenaar V&D speelt het hard

Sun Capital, de eigenaar van V&D, heeft laten verstaan dat het geen geld meer zal steken in de warenhuisketen als andere partijen geen financieel offer willen brengen. Het zet zo onder andere de werknemers voor het blok.

Concessies door alle partijen

V&D bevindt zich al een tijdje in zwaar weer en om de keten er terug bovenop te helpen heeft Sun Capital aan verschillende partijen voorstellen gedaan om de kosten te drukken. Zo wil het enkele maanden geen huur betalen en wil het daarna een huurvermindering. Ook vraagt het aan de medewerkers om voor een lager loon te werken.

 

Sun Capital stelt dat het opnieuw wil investeren, maar dat daar voorwaarden aan vast hangen. "We zijn bereid om verdere investeringen in het bedrijf te doen, als V&D van alle belanghebbenden de concessies krijgt die het nodig heeft", zegt woordvoerster Ellie Fixter van Sun Capital aan RTL Z.

 

"We benadrukken dat alle belanghebbenden, waaronder aandeelhouders, kredietverschaffers, werknemers en huisbazen, hun rol moeten spelen in de herstructurering van het bedrijf, om de toekomst veilig te stellen." Op deze manier dreigt er een impasse te ontstaan, want zowel verhuurders als werknemers hebben al laten verstaan dat ze niet zomaar zullen ingaan op de eisen van V&D.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.