Einde voor Mega World: geen schuldbescherming, wel voorlopige bewindvoerders

Mega World winkel
Foto RetailDetail

De ondernemingsrechtbank van Mechelen gaat niet in op de vraag van Mega World om bescherming te verkrijgen tegen schuldeisers en stelt twee voorlopige bewindvoerders aan. Die zullen wellicht het faillissement voorbereiden.

 

Niet geloofwaardig

Outletketen Mega World, het vervolgverhaal op Blokker België, krijgt geen bescherming tegen schuldeisers: de rechtbank verwierp de aanvraag omdat in het dossier boekhoudkundige stukken ontbreken, schrijft De Standaard. Wel ging de rechter in op de vraag van de vakbonden, om voorlopige bewindvoerders aan te stellen. Die zullen in de praktijk weinig meer kunnen doen dan het faillissement van de keten voorbereiden.
 

Mega World-topman Rudy Claes had zich vorige week nochtans sterk gemaakt dat hij een herstelplan kon voorleggen dat geen banen zou kosten, maar erg geloofwaardig vonden waarnemers en betrokkenen die uitspraak niet. De nieuwe lockdown maakt het sowieso onmogelijk om de omzet weer aan te zwengelen. De kans is dus groot dat het definitieve eindspel is ingezet voor de discounter, die al vanaf het prille begin een valse start maakte op de Belgische markt en die vanuit verschillende hoeken wordt beticht van gesjoemel.