EK/servicegroup neemt Euretco over | RetailDetail

EK/servicegroup neemt Euretco over

EK/servicegroup neemt Euretco over

De Duitse EK/servicegroup heeft een meerderheidsbelang van 75 procent genomen in de Nederlandse retailserviceorganisatie Euretco, voor een onbekend bedrag. Tegelijk moest Euretco wel een kleine omzetdaling toegeven.

4.100 aangesloten retailers

Met de overname wil EK/servicegroup zijn ambitie kracht bijzetten om het grootste retailservicebedrijf van Europa te worden. Samen hebben de bedrijven 4.100 aangesloten zelfstandige retailers, goed voor een omzet van 2,2 miljard euro. De overige 25 procent zijn in het bezit van Stichting Administratiekantoor Intres.

 

"Door de overname van het meerderheidsaandeel Euretco ontstaat een retailserviceplatform voor zelfstandig ondernemers dat in meerdere Europese landen actief is. Daardoor kunnen we een sterk verbeterde aansluiting vinden bij huidige en toekomstige internationale retailontwikkelingen", aldus Franz-Josef Hasebrink, voorzitter van de raad van bestuur van EK/servicegroup.

 

"Binnen de beide retailservice-organisaties EK en Euretco staan de belangen van de zelfstandig ondernemers altijd centraal. Vanuit die structuur en visie op de markt, hebben wij elkaar gevonden. Twee belangrijke partijen met grote kennis van zaken gaan samen een mooie toekomst tegemoet op de Europese retailmarkt. Onze samenwerking zal leiden tot kostenbesparing, uitbreiding van branches, kennisverrijking en krachtenbundeling in de diverse non-foodretailsectoren", voegt Harry Bruijniks, directievoorzitter van Euretco, daar nog aan toe.

 

Omzetdaling

De nieuwe eigenaar wacht meteen een flinke opdracht, want uit de jaarcijfers voor 2014 die Euretco tegelijk bekendmaakte, blijkt dat de totale omzet van de groep daalde van 922 miljoen euro naar 904 miljoen euro. De vergelijkbare omzet ging echter wel met 0,1 procent omhoog en de nettowinst verdubbelde zelfs van 1,3 miljoen euro naar 2,8 miljoen euro.

 

De branche Woning kende de grootste terugval (van 347 naar 318 miljoen euro), maar ook bij Mode was er sprake van een daling (naar 382 miljoen euro). Bij Sport ging de omzet de hoogte in, van 161 miljoen euro naar 169 miljoen euro. De dalingen kwamen er volgens Euretco vooral omdat verschillende ondernemers er mee ophielden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.