EK/servicegroup neemt Euretco over

EK/servicegroup neemt Euretco over

De Duitse EK/servicegroup heeft een meerderheidsbelang van 75 procent genomen in de Nederlandse retailserviceorganisatie Euretco, voor een onbekend bedrag. Tegelijk moest Euretco wel een kleine omzetdaling toegeven.

4.100 aangesloten retailers

Met de overname wil EK/servicegroup zijn ambitie kracht bijzetten om het grootste retailservicebedrijf van Europa te worden. Samen hebben de bedrijven 4.100 aangesloten zelfstandige retailers, goed voor een omzet van 2,2 miljard euro. De overige 25 procent zijn in het bezit van Stichting Administratiekantoor Intres.

 

"Door de overname van het meerderheidsaandeel Euretco ontstaat een retailserviceplatform voor zelfstandig ondernemers dat in meerdere Europese landen actief is. Daardoor kunnen we een sterk verbeterde aansluiting vinden bij huidige en toekomstige internationale retailontwikkelingen", aldus Franz-Josef Hasebrink, voorzitter van de raad van bestuur van EK/servicegroup.

 

"Binnen de beide retailservice-organisaties EK en Euretco staan de belangen van de zelfstandig ondernemers altijd centraal. Vanuit die structuur en visie op de markt, hebben wij elkaar gevonden. Twee belangrijke partijen met grote kennis van zaken gaan samen een mooie toekomst tegemoet op de Europese retailmarkt. Onze samenwerking zal leiden tot kostenbesparing, uitbreiding van branches, kennisverrijking en krachtenbundeling in de diverse non-foodretailsectoren", voegt Harry Bruijniks, directievoorzitter van Euretco, daar nog aan toe.

 

Omzetdaling

De nieuwe eigenaar wacht meteen een flinke opdracht, want uit de jaarcijfers voor 2014 die Euretco tegelijk bekendmaakte, blijkt dat de totale omzet van de groep daalde van 922 miljoen euro naar 904 miljoen euro. De vergelijkbare omzet ging echter wel met 0,1 procent omhoog en de nettowinst verdubbelde zelfs van 1,3 miljoen euro naar 2,8 miljoen euro.

 

De branche Woning kende de grootste terugval (van 347 naar 318 miljoen euro), maar ook bij Mode was er sprake van een daling (naar 382 miljoen euro). Bij Sport ging de omzet de hoogte in, van 161 miljoen euro naar 169 miljoen euro. De dalingen kwamen er volgens Euretco vooral omdat verschillende ondernemers er mee ophielden.

Tags: