Elektronische sigaret in de ban onder 18 | RetailDetail

Elektronische sigaret in de ban onder 18

Elektronische sigaret in de ban onder 18

Jongeren tot 18 jaar zullen geen elektronische sigaretten meer mogen kopen. Staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid wil daarmee het onderscheid met de gewone sigaretten wegwerken. Ook wil hij dat er bij elk apparaatje een bijsluiter komt.

Elektronische Sigaretten Bond reageert verbijsterd

Elektronische sigaretten worden dikwijls gezien als een ‘gezonder’ alternatief voor klassieke sigaretten. Toch wijzen tegenstanders erop dat ze vaak vloeibare nicotine bevatten, die als damp wordt ingeademd. De Elektronische Sigaretten Bond Nederland reageert dan weer verbijsterd op het negatieve licht waarin de elektronische variant wordt gesteld: schadelijke stoffen in e-sigaretten liggen tot 250 maal lager dan in tabaksigaretten, heet het. Bovendien worden e-sigaretten aangeraden aan wie wil stoppen met roken.

 

Van Rijn wil niettemin de risico’s verder reduceren. Daarom zullen jongeren onder de 18 geen elektronische sigaretten meer mogen kopen, zoals dat nu al geldt voor klassieke sigaretten. Ook mag er evenmin nog reclame voor worden gemaakt en moet bij elke elektronische sigaret een bijsluiter zitten.

 

Geneesmiddel in België

In België is de elektronische sigaret al langer onder een strengere regeling geplaatst. Als de vulling nicotine bevat, wordt ze onder de wet op de geneesmiddelen geplaatst. Dat houdt in dat ze alleen via de apotheker mag worden verkocht. Ze moeten ook als dusdanig geregistreerd worden.

 

Dit neemt niet weg dat de elektronische sigaret in de praktijk makkelijk verkrijgbaar is via het internet. Ook is het gebruik ervan allerminst een succes.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.