Elektronische sigaret in de ban onder 18 | RetailDetail

Elektronische sigaret in de ban onder 18

Elektronische sigaret in de ban onder 18

Jongeren tot 18 jaar zullen geen elektronische sigaretten meer mogen kopen. Staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid wil daarmee het onderscheid met de gewone sigaretten wegwerken. Ook wil hij dat er bij elk apparaatje een bijsluiter komt.

Elektronische Sigaretten Bond reageert verbijsterd

Elektronische sigaretten worden dikwijls gezien als een ‘gezonder’ alternatief voor klassieke sigaretten. Toch wijzen tegenstanders erop dat ze vaak vloeibare nicotine bevatten, die als damp wordt ingeademd. De Elektronische Sigaretten Bond Nederland reageert dan weer verbijsterd op het negatieve licht waarin de elektronische variant wordt gesteld: schadelijke stoffen in e-sigaretten liggen tot 250 maal lager dan in tabaksigaretten, heet het. Bovendien worden e-sigaretten aangeraden aan wie wil stoppen met roken.

 

Van Rijn wil niettemin de risico’s verder reduceren. Daarom zullen jongeren onder de 18 geen elektronische sigaretten meer mogen kopen, zoals dat nu al geldt voor klassieke sigaretten. Ook mag er evenmin nog reclame voor worden gemaakt en moet bij elke elektronische sigaret een bijsluiter zitten.

 

Geneesmiddel in België

In België is de elektronische sigaret al langer onder een strengere regeling geplaatst. Als de vulling nicotine bevat, wordt ze onder de wet op de geneesmiddelen geplaatst. Dat houdt in dat ze alleen via de apotheker mag worden verkocht. Ze moeten ook als dusdanig geregistreerd worden.

 

Dit neemt niet weg dat de elektronische sigaret in de praktijk makkelijk verkrijgbaar is via het internet. Ook is het gebruik ervan allerminst een succes.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit z’n voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.