Emté kent minieme vergelijkbare omzetgroei in 2015 | RetailDetail

Emté kent minieme vergelijkbare omzetgroei in 2015

Emté kent minieme vergelijkbare omzetgroei in 2015

De vergelijkbare omzet van Emté, onderdeel van de Sligro Food Group, is in 2015 met slechts 0,2 procent gegroeid. Daarmee kende het een kleinere groei dan de rest van de markt. De omzet van Sligro Food Group steeg dan weer met 3,8 procent.

Zwak vierde kwartaal

De omzet van Sligro Food Group kwam in 2015 uit op 2,7 miljard euro. De autonome omzetgroei, zonder overnames, tabaksverkoop en de extra omzetweek, was in 2015 1,5 procent.


Binnen de tak Foodservice steeg de omzet met 4,5 procent naar 1,8 miljard euro. Bij Foodretail, dat volledig bestaat uit de supermarkten van Emté, steeg de totale omzet met 2,3 procent naar 841 miljoen euro.


De vergelijkbare omzet ging echter slechts met 0,2 procent omhoog. Daarmee groeit Emté trager dan de markt, die er volgens GfK met 1 procent op vooruit ging. Grote boosdoener was het zwakke vierde kwartaal waar de vergelijkbare omzet met 1,2 procent daalde. Het vierde kwartaal is normaal gezien het sterkste kwartaal voor supermarkten, dus de slechte prestaties in dat kwartaal zijn een flinke tegenvaller voor Emté. In 2014 was er in het vierde kwartaal nog een identieke omzetgroei van 1,4 procent.


Sligro Food Group maakt op 21 januari de volledige jaarresultaten bekend.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.