Emté kent minieme vergelijkbare omzetgroei in 2015 | RetailDetail

Emté kent minieme vergelijkbare omzetgroei in 2015

Emté kent minieme vergelijkbare omzetgroei in 2015

De vergelijkbare omzet van Emté, onderdeel van de Sligro Food Group, is in 2015 met slechts 0,2 procent gegroeid. Daarmee kende het een kleinere groei dan de rest van de markt. De omzet van Sligro Food Group steeg dan weer met 3,8 procent.

Zwak vierde kwartaal

De omzet van Sligro Food Group kwam in 2015 uit op 2,7 miljard euro. De autonome omzetgroei, zonder overnames, tabaksverkoop en de extra omzetweek, was in 2015 1,5 procent.


Binnen de tak Foodservice steeg de omzet met 4,5 procent naar 1,8 miljard euro. Bij Foodretail, dat volledig bestaat uit de supermarkten van Emté, steeg de totale omzet met 2,3 procent naar 841 miljoen euro.


De vergelijkbare omzet ging echter slechts met 0,2 procent omhoog. Daarmee groeit Emté trager dan de markt, die er volgens GfK met 1 procent op vooruit ging. Grote boosdoener was het zwakke vierde kwartaal waar de vergelijkbare omzet met 1,2 procent daalde. Het vierde kwartaal is normaal gezien het sterkste kwartaal voor supermarkten, dus de slechte prestaties in dat kwartaal zijn een flinke tegenvaller voor Emté. In 2014 was er in het vierde kwartaal nog een identieke omzetgroei van 1,4 procent.


Sligro Food Group maakt op 21 januari de volledige jaarresultaten bekend.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.