Emté kent minieme vergelijkbare omzetgroei in 2015

Emté kent minieme vergelijkbare omzetgroei in 2015

De vergelijkbare omzet van Emté, onderdeel van de Sligro Food Group, is in 2015 met slechts 0,2 procent gegroeid. Daarmee kende het een kleinere groei dan de rest van de markt. De omzet van Sligro Food Group steeg dan weer met 3,8 procent.

Zwak vierde kwartaal

De omzet van Sligro Food Group kwam in 2015 uit op 2,7 miljard euro. De autonome omzetgroei, zonder overnames, tabaksverkoop en de extra omzetweek, was in 2015 1,5 procent.


Binnen de tak Foodservice steeg de omzet met 4,5 procent naar 1,8 miljard euro. Bij Foodretail, dat volledig bestaat uit de supermarkten van Emté, steeg de totale omzet met 2,3 procent naar 841 miljoen euro.


De vergelijkbare omzet ging echter slechts met 0,2 procent omhoog. Daarmee groeit Emté trager dan de markt, die er volgens GfK met 1 procent op vooruit ging. Grote boosdoener was het zwakke vierde kwartaal waar de vergelijkbare omzet met 1,2 procent daalde. Het vierde kwartaal is normaal gezien het sterkste kwartaal voor supermarkten, dus de slechte prestaties in dat kwartaal zijn een flinke tegenvaller voor Emté. In 2014 was er in het vierde kwartaal nog een identieke omzetgroei van 1,4 procent.


Sligro Food Group maakt op 21 januari de volledige jaarresultaten bekend.

Tags: