Enorme groei winkelopeningen op zondag | RetailDetail

Enorme groei winkelopeningen op zondag

Enorme groei winkelopeningen op zondag

In plaatsen waar de zondagsopening helemaal is vrijgegeven, is tussen de vijftig en zestig procent van de winkels iedere zondag geopend tussen twaalf en zes uur. Vooral winkeliers in de binnensteden maken massaal gebruik van deze mogelijkheid.

"Zondagsopening zorgt wel degelijk voor toename bestedingen"

Sinds dit jaar is de winkelopening in Nederland vrijgegeven, zodat iedere gemeente zelf kan beslissen of winkels helemaal dicht moeten blijven op zondag, of er een beperkt aantal koopzondagen wordt aangewezen of dat het aan de winkeliers zelf over wordt gelaten of ze hun winkel op zondag openen of niet.

 

Uit het onderzoek van bureau ZKA komt naar voren dat vooral kleinere ondernemers met een specifiek assortiment blijven vasthouden aan het oude ritme op zondag. Het bureau ZKA inventariseerde in opdracht van de gemeente Arnhem, die de toekomst van zondagswinkelen in de eigen stad onderzoekt en wilde weten wat het effect was in andere plaatsen.

 

Door het combineren van de zondagsopening met allerhande evenementen in de binnenstad kunnen volgens de onderzoekers nieuwe klantengroepen worden aangetrokken die ook daadwerkelijk zorgen voor een toename van de bestedingen in de winkels. Veel critici van zondagsopening stellen dat de opening vooral een verschuiving van al bestaande omzet tot gevolg gaat hebben.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.

Bol.com rolt herhaalservice Bespaar Continu online uit

15/06/2018

Bol.com lanceert herhaalservice Bespaar Continu op de website. Vergelijkbaar met Amazon Prime, bezorgt de dienst vaste commodity-producten die mensen altijd in huis willen hebben tegen kortingen.

Franchisesector sneller gegroeid dan hele Nederlandse economie

14/06/2018

Terwijl de Nederlandse economie in de periode 2015-2017 met 7,37% groeide, klokte de franchisesector af op een groei van 7,57%. En dat ondanks de lichte daling van het aantal formules en vooral de "dieprode cijfers" van de modesector.

Ludo Bijvoet is nieuwe topman Blokker

14/06/2018

Het management van Blokker is weer compleet: Ludo Bijvoet - vandaag topman van Xenos - heeft vanaf 1 juli de leiding bij de winkelketen in moeilijkheden, Frank Cocx wordt financieel directeur. Linda Keijzer gaat Xenos leiden.