Erotiekketen Christine le Duc wil weer verleiden

Erotiekketen Christine le Duc wil weer verleiden
Foto: Shutterstock

Erotiekketen Christine le Duc wil in Nederlandse handen een nieuwe verleidingspoging wagen. Na de redding uit het failliete concern Beate Uhse zet de retailer haar zinnen op de Belgische en Nederlandse markt.

 

Anonieme Nederlandse investeerders

Christine le Duc werd opgericht in Nederland, maar is anderhalf decennium lang onderdeel geweest van het Duitse eroticaconcern Beate Uhse. Een halfjaar voor dat bedrijf failliet ging, werd de keten gered met een overname door Ierse investeerders. Nu is ze weer in andere handen overgegaan, met name in die van een groep Nederlandse investeerders. Het blijft daarbij weliswaar een intiem onderonsje: Christine le Duc staat voortaan onder leiding van Audrey van Ham, ex-manager bij Beate Uhse. Ze werkte er eerder als producthousemanager voor Pabo en als directeur categoriemanagement. 

 

Hoewel de investeerders zelf anoniem willen blijven volgens De Telegraaf, vertrouwt de nieuwe topvrouw van Christine le Duc wel toe dat de formule weer op groei aast: de keten wil de omzet in Nederland en België opkrikken, waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor de fysieke winkels. Ze wil de seksshops uit de taboesfeer halen en gelooft dat ter plaatse kunnen “voelen, ruiken en horen” toch een meerwaarde blijft. Ondertussen werkt ook ex-zusterketen Pabo verder aan haar relance, nu onder de naam Be You. Deze zou wel hoofdzakelijk online plaatsvinden.