Euretco boekt beter bedrijfsresultaat door fusie | RetailDetail

Euretco boekt beter bedrijfsresultaat door fusie

Euretco boekt beter bedrijfsresultaat door fusie

Euretco, het moederbedrijf van onder meer de formules Intersport, Libris en Runnersworld, heeft 67 procent meer bedrijfsresultaat geboekt dan vorig jaar.

Eerste vruchten van fusie Intres

Het bedrijf zegt de eerste vruchten te hebben geplukt van de fusie met Intres in de zomer van 2012. Het genormaliseerde bedrijfsresultaat groeide in 2013 naar 6 miljoen euro. In 2012 was dit nog 4 miljoen. De solvabiliteit nam toe van 39,7 procent naar 43,2 procent.

 

Het bedrijf dankt een groot deel van deze winst aan kostenbesparing, die het heeft kunnen realiseren in de samenwerking met Intres. Ook door de economische omstandigheden en door efficiënter te werken heeft Euretco naar eigen zeggen in het afgelopen jaar kosten kunnen besparen. 

 

Investeringen in dienstverlening

Euretco is de grootste retailserviceorganisatie van Nederland, die samenwerkt met bijna 1900 retailers en 2900 winkels. Het bedrijf biedt retailservices, franchise, wholesale en financiële dienstverlening aan aangesloten zelfstandig ondernemers. 

 

De retailer zegt te willen blijven investeren in verbetering en verbreding van de dienstverlening om aangesloten ondernemers te ondersteunen. Momenteel is het bedrijf actief in de branches mode, wonen, sport en media. Het sluit niet uit deze portefeuille uit te breiden. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.

Zomeractie: ontdek Antwerpen als internationaal retaillaboratorium

04/07/2018

Antwerpen is een van de meest trendsettende steden en belangrijkste retaillaboratoria van het moment. Zowel grote internationale ketens als startups innoveren en experimenteren er met nieuwe concepten. Antwerp hunt gidst je er langs, nu met exclusieve zomerkorting.