Euretco boekt beter bedrijfsresultaat door fusie

Euretco boekt beter bedrijfsresultaat door fusie

Euretco, het moederbedrijf van onder meer de formules Intersport, Libris en Runnersworld, heeft 67 procent meer bedrijfsresultaat geboekt dan vorig jaar.

Eerste vruchten van fusie Intres

Het bedrijf zegt de eerste vruchten te hebben geplukt van de fusie met Intres in de zomer van 2012. Het genormaliseerde bedrijfsresultaat groeide in 2013 naar 6 miljoen euro. In 2012 was dit nog 4 miljoen. De solvabiliteit nam toe van 39,7 procent naar 43,2 procent.

 

Het bedrijf dankt een groot deel van deze winst aan kostenbesparing, die het heeft kunnen realiseren in de samenwerking met Intres. Ook door de economische omstandigheden en door efficiënter te werken heeft Euretco naar eigen zeggen in het afgelopen jaar kosten kunnen besparen. 

 

Investeringen in dienstverlening

Euretco is de grootste retailserviceorganisatie van Nederland, die samenwerkt met bijna 1900 retailers en 2900 winkels. Het bedrijf biedt retailservices, franchise, wholesale en financiële dienstverlening aan aangesloten zelfstandig ondernemers. 

 

De retailer zegt te willen blijven investeren in verbetering en verbreding van de dienstverlening om aangesloten ondernemers te ondersteunen. Momenteel is het bedrijf actief in de branches mode, wonen, sport en media. Het sluit niet uit deze portefeuille uit te breiden. 

Tags: