Euretco stelt nieuwe financieel directeur aan | RetailDetail

Euretco stelt nieuwe financieel directeur aan

Euretco stelt nieuwe financieel directeur aan

Euretco heeft Ernst de Kuiper aangesteld als financieel directeur. Naast alle financiële afdelingen, wordt hij ook verantwoordelijk voor de IT-infrastructuur binnen de retailserviceorganisatie.

Ex-Ahold en P&G

De Kuiper werkte afgelopen jaar in dezelfde functie bij datamining specialist Transparant, voorheen was hij leidinggevende bij onder meer CEVA Logistics, TNT Logistics Benelux, Ahold en Procter & Gamble. Op zijn LinkedIn omschrijft hij zichzelf als een zakenpartner die mensen mensen centraal zet. "Ik zie kansen, denk oplossingen en ben een onderhandelaar."

 

Harry Bruijniks, algemeen directeur bij de retailorganisatie, laat weten blij te zijn met De Kuiper. "We halen met hem een ervaren manager en een sterke teamspeler in huis, die ons strategisch beleid mede gestalte gaat geven."

 

Het bedrijf achter onder andere de formules Intersport, Libris en Runnersworld, boekte afgelopen jaar 67 procent meer bedrijfsresultaat dan in 2012. Euretco liet weten de eerste vruchten te hebben geplukt van de fusie met Intres in de zomer van 2012.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.