Euro Shop gaat van start in Mechelen

Euro Shop trekt naar Mechelen: de non-fooddiscounter opent de deuren in de vroegere vestiging van Carrefour in de Oscar Van Kesbeeckstraat. Toch wordt geen rimpelloze opening verwacht...

 

Site renoveren

Euro Shop trekt voor het eerst naar de provincie Antwerpen met de opening van een winkel in Mechelen. Waar tot 2010 Carrefour een vestiging had, gaat binnenkort de West-Vlaamse non-fooddiscounter van start met zijn "alles onder één dak"-formule.

 

Vastgoedspeler Vabeld, die ook achter Euro Shop zit, heeft het leegstaande pand gekocht en wil de site nu opfrissen, bericht Gazet van Antwerpen. In november heeft Vabeld daartoe een omgevingsvergunning aangevraagd. De plannen gaan verder dan alleen de opening van een Euro Shop, laat Didier Kerckhof van het vastgoedbedrijf weten: "We hebben alleszins de intentie om de site nog meer te renoveren".

 

Parkeerkwestie

Een heikel punt is nog wel de bijhorende parking: de parkeerplaatsen van het leegstaande pand worden gretig gebruikt door bezoekers van de binnenstad en de omliggende winkels, maar is eigenlijk privégrond. Het stadsbestuur wil de mogelijkheden bekijken om toch ook buurtparking te voorzien.

 

Voor Euro Shop wordt de vestiging in Mechelen de achtste winkel. Vandaag heeft de keten al zes winkels in West- en Oost-Vlaanderen en één in Henegouwen. Euro Shop gaat er prat op een onestopshop te zijn met een assortiment van 160.000 producten in de meest uiteenlopende non-foodcategorieën.