Ex-directeur Haussmann ontslagen na wanprestaties | RetailDetail

Ex-directeur Haussmann ontslagen na wanprestaties

Ex-directeur Haussmann ontslagen na wanprestaties

De eigenaren van luxewarenhuis Haussmann, dat in Amsterdam zijn deuren moet openen, hebben voormalig directeur Frans van der Kraan op staande voet ontslagen. "Zijn resultaten waren dramatisch", klinkt het.

Administratie niet op orde

Het zijn de advocaten van eigenaars Lodewijk Bianchi en Martin Smit die de uitspraken doen naar aanleiding van de rechtszaak die Van der Kraan heeft aangespannen tegen Haussmann. Van der Kraan eist nog minstens 60.000 euro van Haussmann, goed voor drie maandsalarissen. Hij verdween begin dit jaar van het hoofd van het project.

 

De advocaten van de eigenaars vinden het onvoorstelbaar dat Van der Kraan uithaalt naar de eigenaars, na wat hij zelf presteerde tijdens zijn periode bij Haussmann. “Hij heeft op meerdere fronten niets minder dan een totale wanprestatie geleverd. De resultaten die hij sinds zijn aantreden bij Haussmann in 2014 heeft geboekt, zijn dramatisch. Van der Kraan heeft dat lange tijd weten te verdoezelen door mooi weer te spelen”, stelt Haussmann-advocaat Thomas van Vugt aan De Telegraaf.

 

Daarnaast zou ook de administratie onder Van der Kraan een ramp geweest zijn, waardoor de schuldeisers vaak niet op tijd betaald werden. Onlangs zorgde dat er nog voor dat er meerdere malen beslag werd gelegd op het geld van Haussmann. “En dat terwijl de managementfacturen van Van der Kraan zelf wél gewoon volledig en op tijd werden betaald”, aldus advocaat Van Vugt.

 

Een uitspraak in de rechtszaak tussen Van der Kraan en Haussmann wordt op 18 april verwacht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Isabel Marant opent eerste winkel in Nederland

24/05/2018

Modemerk Isabel Marant heeft de deuren geopend van een eerste Nederlandse boetiek in Amsterdam. De winkel is te vinden in de P.C. Hooftstraat, in het pand waar vroeger McGregor zat.

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.