Ex-directeur Haussmann ontslagen na wanprestaties

Ex-directeur Haussmann ontslagen na wanprestaties

De eigenaren van luxewarenhuis Haussmann, dat in Amsterdam zijn deuren moet openen, hebben voormalig directeur Frans van der Kraan op staande voet ontslagen. "Zijn resultaten waren dramatisch", klinkt het.

Administratie niet op orde

Het zijn de advocaten van eigenaars Lodewijk Bianchi en Martin Smit die de uitspraken doen naar aanleiding van de rechtszaak die Van der Kraan heeft aangespannen tegen Haussmann. Van der Kraan eist nog minstens 60.000 euro van Haussmann, goed voor drie maandsalarissen. Hij verdween begin dit jaar van het hoofd van het project.

 

De advocaten van de eigenaars vinden het onvoorstelbaar dat Van der Kraan uithaalt naar de eigenaars, na wat hij zelf presteerde tijdens zijn periode bij Haussmann. “Hij heeft op meerdere fronten niets minder dan een totale wanprestatie geleverd. De resultaten die hij sinds zijn aantreden bij Haussmann in 2014 heeft geboekt, zijn dramatisch. Van der Kraan heeft dat lange tijd weten te verdoezelen door mooi weer te spelen”, stelt Haussmann-advocaat Thomas van Vugt aan De Telegraaf.

 

Daarnaast zou ook de administratie onder Van der Kraan een ramp geweest zijn, waardoor de schuldeisers vaak niet op tijd betaald werden. Onlangs zorgde dat er nog voor dat er meerdere malen beslag werd gelegd op het geld van Haussmann. “En dat terwijl de managementfacturen van Van der Kraan zelf wél gewoon volledig en op tijd werden betaald”, aldus advocaat Van Vugt.

 

Een uitspraak in de rechtszaak tussen Van der Kraan en Haussmann wordt op 18 april verwacht.