Ex-FRS’ers komen op de proppen met HOE | RetailDetail

Ex-FRS’ers komen op de proppen met HOE

Ex-FRS’ers komen op de proppen met HOE

Enkele voormalige werknemers van Free Record Shop hebben hun eigen entertainmentwinkel uit de grond gestampt. HOE of Home of Entertainment is sinds begin november open in het centrum van Kampen en de bedoeling is dat er dit jaar al vier of vijf filialen komen van het nieuwe entertainmentconcept.

"Zetten in op beleving"

Willem Jan Westendorp en Nardus Koster, allebei eerder al shopmanager van een Free Record Shop, willen van HOE geen standaard entertainmentwinkel maken. "We verkopen natuurlijk films, games en muziek, maar zetten ook in op de beleving van deze producten. Dit moet de plaats worden waar liefhebbers elkaar ontmoeten en een kop koffie drinken aan de stamtafel die midden in de winkel staat."

 

"Goed contact met de klant is essentieel. De consumenten die nog fysiek producten kopen, zijn echte fans en willen meer dan alleen een product pakken en afrekenen", zegt Westendorp aan Entertainment Business. Momenteel biedt HOE vooral muziek en films aan, waarbij games voorlopig nog een beetje achter blijven, al heeft dat volgens Westendorp vooral te maken met de lancering van de nieuwe consoles en de kleinere back catalogus als gevolg.

 

Vier of vijf winkels in 2014

HOE doet het trouwens niet onaardig, waardoor er al plannen zijn om in 2014 met vier tot vijf franchisewinkels te starten. "We schrijven twee maanden na de opening al zwarte cijfers. Door sociale media als Facebook vinden steeds meer klanten hun weg naar onze winkel. We blijven natuurlijk keihard werken om de stijgende lijn door te zetten. 2014 heeft alles in zich om een mooi en spannend jaar te worden", aldus Westendorp.

 

Als het van Westendorp en Koster afhangt dan worden ook de nieuwe winkels geleid door voormalige werknemers van Free Record Shop.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.