Extra lid voor raad van commissarissen Macintosh Retail Group | RetailDetail

Extra lid voor raad van commissarissen Macintosh Retail Group

Extra lid voor raad van commissarissen Macintosh Retail Group

Ronald van der Vis is door Macintosh Retail Group genomineerd om lid te worden van de raad van commissarissen. Hij zal aan de aandeelhouders worden voorgesteld op een buitengewone algemene vergadering, waarna hij meer dan waarschijnlijk zal worden aangewezen als vijfde lid van de raad.

Jaren ervaring

De Nederlander van der Vis heeft flink wat ervaring in de retailwereld: van 1994 tot 1998 was hij topman van meubelmaker Royal Ahrend in Duitsland en Tsjechië. Daarna werkt hij elf jaar voor Pearle Europe Group, waarvan de laatste vijf jaar als CEO van het bedrijf. Vervolgens was hij van 2009 tot 2013 executive director of the board en CEO bij Esprit Holdings.

 

Momenteel maakt hij ook al deel uit van de raad van commissarissen bij het Zwitserse Sonova, het Nederlandse Beter Bed en het Duitse Douglas. Daar zal nu dus de positie bij Macintosh Retail Group bijkomen.

 

Macintosh Retail Group is het moederbedrijf van winkelformules zoals Brantano, Scapino en Jones Bootmaker. Het heeft een duizendtal filialen in België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. In 2012 had het bedrijf een omzet van 893,2 miljoen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Claire’s vraagt faillissement aan

21/03/2018

De Amerikaanse keten Claire’s heeft nu ook officieel het faillissement aangevraagd. Het gaat daarbij wel enkel over de Amerikaanse tak van het bedrijf.

Amazon zoekt extra besparingen bij producenten

21/03/2018

Amazon wil besparen en gaat daarom producenten sneller logistieke kosten aanrekenen. Tot nu toe nam de Amerikaanse online retailer die kosten vaak op zich, maar dat blijkt niet langer rendabel.

Deense discounter Normal naar Nederland

21/03/2018

De Deense discountketen Normal komt naar Nederland: de eerste Nederlandse winkel opent in mei de deuren in winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht. De keten voert een gelijkaardig concept als dat van Action.

Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us

20/03/2018

Amazon zou interesse hebben in verschillende winkels van Toys ‘R’ Us. Sommige locaties en panden van de failliete Amerikaanse speelgoedketen zou Amazon willen gebruiken voor eigen retailconcepten.

Het einde van de retailmedewerker

20/03/2018

Voor het eerst kunnen we met zekerheid stellen dat de toekomst van werk echt bepaald wordt door futuristische evenementen. Mensen zullen net zo veelzijdig moeten worden als AI-technologieën en blockchain-applicaties. Ben je klaar?

Alibaba verdubbelt investering in Lazada

19/03/2018

Het Chinese Alibaba gaat opnieuw 2 miljard dollar (1,6 miljard euro) investeren in e-commercebedrijf Lazada, dat actief is in Zuidoost-Azië. Twee jaar geleden investeerde het al een gelijkaardig bedrag in de groep.

Back to top