Extra lid voor raad van commissarissen Macintosh Retail Group

Extra lid voor raad van commissarissen Macintosh Retail Group

Ronald van der Vis is door Macintosh Retail Group genomineerd om lid te worden van de raad van commissarissen. Hij zal aan de aandeelhouders worden voorgesteld op een buitengewone algemene vergadering, waarna hij meer dan waarschijnlijk zal worden aangewezen als vijfde lid van de raad.

Jaren ervaring

De Nederlander van der Vis heeft flink wat ervaring in de retailwereld: van 1994 tot 1998 was hij topman van meubelmaker Royal Ahrend in Duitsland en Tsjechië. Daarna werkt hij elf jaar voor Pearle Europe Group, waarvan de laatste vijf jaar als CEO van het bedrijf. Vervolgens was hij van 2009 tot 2013 executive director of the board en CEO bij Esprit Holdings.

 

Momenteel maakt hij ook al deel uit van de raad van commissarissen bij het Zwitserse Sonova, het Nederlandse Beter Bed en het Duitse Douglas. Daar zal nu dus de positie bij Macintosh Retail Group bijkomen.

 

Macintosh Retail Group is het moederbedrijf van winkelformules zoals Brantano, Scapino en Jones Bootmaker. Het heeft een duizendtal filialen in België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. In 2012 had het bedrijf een omzet van 893,2 miljoen euro.

Tags: