Extra lid voor raad van commissarissen Macintosh Retail Group | RetailDetail

Extra lid voor raad van commissarissen Macintosh Retail Group

Extra lid voor raad van commissarissen Macintosh Retail Group

Ronald van der Vis is door Macintosh Retail Group genomineerd om lid te worden van de raad van commissarissen. Hij zal aan de aandeelhouders worden voorgesteld op een buitengewone algemene vergadering, waarna hij meer dan waarschijnlijk zal worden aangewezen als vijfde lid van de raad.

Jaren ervaring

De Nederlander van der Vis heeft flink wat ervaring in de retailwereld: van 1994 tot 1998 was hij topman van meubelmaker Royal Ahrend in Duitsland en Tsjechië. Daarna werkt hij elf jaar voor Pearle Europe Group, waarvan de laatste vijf jaar als CEO van het bedrijf. Vervolgens was hij van 2009 tot 2013 executive director of the board en CEO bij Esprit Holdings.

 

Momenteel maakt hij ook al deel uit van de raad van commissarissen bij het Zwitserse Sonova, het Nederlandse Beter Bed en het Duitse Douglas. Daar zal nu dus de positie bij Macintosh Retail Group bijkomen.

 

Macintosh Retail Group is het moederbedrijf van winkelformules zoals Brantano, Scapino en Jones Bootmaker. Het heeft een duizendtal filialen in België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. In 2012 had het bedrijf een omzet van 893,2 miljoen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.