Failliete Hema’s heropenen in januari | RetailDetail

Failliete Hema’s heropenen in januari

Failliete Hema’s heropenen in januari

Hema gaat de twee failliete franchisewinkels van Nijkerk en Hoevelaken in januari opnieuw openen. De Nederlandse winkelketen had eerder al laten verstaan dat ze de winkels wilde overnemen na het faillissement.

Geen franchisewinkels meer

De twee winkels in Hoevelaken en Nijkerk waren in oktober failliet gegaan, toen Hema zelf besloot om de leveringen aan de winkels stop te zetten omdat er sprake was van financiële problemen. Vorige maand meldde de curator van beide winkels dat de inventaris werd verkocht aan Hema. Als er een akkoord werd gevonden met de verhuurders van de winkelpanden, dan wilde Hema beide winkels redden van de sluiting.

 

Een woordvoerder van Hema heeft nu bevestigd aan DestadNijkerk.nl dat de twee winkels wel degelijk opnieuw zullen openen. Een exacte datum werd niet vrijgegeven, maar het moet ten laatste midden januari gebeuren. Hema heeft geen franchisenemer gezocht voor de winkels en gaat ze dus zelf uitbaten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.

Bol.com rolt herhaalservice Bespaar Continu online uit

15/06/2018

Bol.com lanceert herhaalservice Bespaar Continu op de website. Vergelijkbaar met Amazon Prime, bezorgt de dienst vaste commodity-producten die mensen altijd in huis willen hebben tegen kortingen.

Franchisesector sneller gegroeid dan hele Nederlandse economie

14/06/2018

Terwijl de Nederlandse economie in de periode 2015-2017 met 7,37% groeide, klokte de franchisesector af op een groei van 7,57%. En dat ondanks de lichte daling van het aantal formules en vooral de "dieprode cijfers" van de modesector.

Ludo Bijvoet is nieuwe topman Blokker

14/06/2018

Het management van Blokker is weer compleet: Ludo Bijvoet - vandaag topman van Xenos - heeft vanaf 1 juli de leiding bij de winkelketen in moeilijkheden, Frank Cocx wordt financieel directeur. Linda Keijzer gaat Xenos leiden.