Financieel directeur V&D al op weg naar uitgang | RetailDetail

Financieel directeur V&D al op weg naar uitgang

Financieel directeur V&D al op weg naar uitgang

Op 1 oktober zal Jack Zantman, financieel directeur bij V&D, de warenhuisketen na amper negen maanden dienst al opnieuw verlaten. Volgens het bedrijf is zijn taak afgerond en wordt daarom het besluit genomen om afscheid te nemen.

Geen interne strubbelingen

"De herfinancieringsoperatie van de afgelopen maanden is afgerond, waardoor er nu een goede financiële basis is waarop V&D kan voortbouwen aan een winstgevende toekomst", zegt een interne mededeling over het vertrek van Zantman. Die heeft de beslissing zelf genomen en is er geen sprake van interne strubbelingen. Zantman zal opgevolgd worden door Rob Reichelt, die de voorbije jaren veel werkte voor private-equitybedrijven in Europa.

 

Zantman werd pas in januari aangesteld als financieel directeur, na functies bij De Bijenkorf, WE Fashion en kinderopvang Smallsteps. Hij kon vanaf zijn eerste dag bij V&D aan de slag met de grote financiële problemen van de warenhuisketen: zo werden de huurprijzen van de winkelpanden verlaagd en was er lange tijd sprake van een eenzijdige loonsverlaging. Zo moest het faillissement van de keten voorkomen worden.

 

Die loonsverlaging werd in juli afgeblazen, maar er werd wel besloten om over te gaan tot ontslagen. De Amerikaanse eigenaar van de keten, Sun Capital, investeerde in juli nog eens 47 miljoen euro, met als doel de schulden bij de banken af te betalen. Volgens de directie van V&D kan de keten binnen twee jaar terug winstgevend zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.