Financieel directeur V&D al op weg naar uitgang

Financieel directeur V&D al op weg naar uitgang

Op 1 oktober zal Jack Zantman, financieel directeur bij V&D, de warenhuisketen na amper negen maanden dienst al opnieuw verlaten. Volgens het bedrijf is zijn taak afgerond en wordt daarom het besluit genomen om afscheid te nemen.

Geen interne strubbelingen

"De herfinancieringsoperatie van de afgelopen maanden is afgerond, waardoor er nu een goede financiële basis is waarop V&D kan voortbouwen aan een winstgevende toekomst", zegt een interne mededeling over het vertrek van Zantman. Die heeft de beslissing zelf genomen en is er geen sprake van interne strubbelingen. Zantman zal opgevolgd worden door Rob Reichelt, die de voorbije jaren veel werkte voor private-equitybedrijven in Europa.

 

Zantman werd pas in januari aangesteld als financieel directeur, na functies bij De Bijenkorf, WE Fashion en kinderopvang Smallsteps. Hij kon vanaf zijn eerste dag bij V&D aan de slag met de grote financiële problemen van de warenhuisketen: zo werden de huurprijzen van de winkelpanden verlaagd en was er lange tijd sprake van een eenzijdige loonsverlaging. Zo moest het faillissement van de keten voorkomen worden.

 

Die loonsverlaging werd in juli afgeblazen, maar er werd wel besloten om over te gaan tot ontslagen. De Amerikaanse eigenaar van de keten, Sun Capital, investeerde in juli nog eens 47 miljoen euro, met als doel de schulden bij de banken af te betalen. Volgens de directie van V&D kan de keten binnen twee jaar terug winstgevend zijn.

Tags: