Financieel directeur verlaat Action | RetailDetail

Financieel directeur verlaat Action

Financieel directeur verlaat Action

Action heeft in een persbericht laten weten dat financieel directeur Bert Cornelese per direct zijn functie neerlegt. Hij zou omwille van persoonlijke redenen besloten hebben om het bedrijf te verlaten.

Minder dan jaar in functie

Cornelese was pas sinds september van vorig jaar aan de slag als financieel directeur bij de winkelketen Action. Eerder was hij in dezelfde functie aan de slag bij textieltechnologieconern TenCate, daarvoor werkte hij zeven jaar bij PepsiCo. CEO Ronald van der Mark bedankt Cornelese voor zijn diensten in een persbericht. "Ik wil Bert bedanken voor zijn rol in de verdere groei van Action. Ik wens hem veel succes en geluk toe voor de toekomst."

 

Waarschijnlijk zal Van der Mark nu tijdelijk de functie van Cornelese waarnemen, tot er een vervanger is gevonden. Van der Mark was ook al een tijdje waarnemend financieel directeur voor de aanstelling van Cornelese.

 

Action heeft momenteel meer dan 400 winkels in België, Nederland, Duitsland en Frankrijk. De eerste winkel van de budgetketen werd in 1993 geopend.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.