Financieel directeur verlaat Action | RetailDetail

Financieel directeur verlaat Action

Financieel directeur verlaat Action

Action heeft in een persbericht laten weten dat financieel directeur Bert Cornelese per direct zijn functie neerlegt. Hij zou omwille van persoonlijke redenen besloten hebben om het bedrijf te verlaten.

Minder dan jaar in functie

Cornelese was pas sinds september van vorig jaar aan de slag als financieel directeur bij de winkelketen Action. Eerder was hij in dezelfde functie aan de slag bij textieltechnologieconern TenCate, daarvoor werkte hij zeven jaar bij PepsiCo. CEO Ronald van der Mark bedankt Cornelese voor zijn diensten in een persbericht. "Ik wil Bert bedanken voor zijn rol in de verdere groei van Action. Ik wens hem veel succes en geluk toe voor de toekomst."

 

Waarschijnlijk zal Van der Mark nu tijdelijk de functie van Cornelese waarnemen, tot er een vervanger is gevonden. Van der Mark was ook al een tijdje waarnemend financieel directeur voor de aanstelling van Cornelese.

 

Action heeft momenteel meer dan 400 winkels in België, Nederland, Duitsland en Frankrijk. De eerste winkel van de budgetketen werd in 1993 geopend.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.