Flying Tiger aast op stevige expansie | RetailDetail

Flying Tiger aast op stevige expansie

Flying Tiger aast op stevige expansie

Het Deense Flying Tiger wil in Nederland uitbreiden naar veertig winkels en is daarvoor op zoek naar geschikte winkelpanden. Het bedrijf kijkt daarvoor vooral naar A1-locaties of atypische locaties voor een winkel.

Omzet +72 procent

Momenteel heeft Flying Tiger tien winkels in Nederland, dubbel zo veel als begin vorig jaar. Dankzij die vijf nieuwe winkels steeg de Nederlandse omzet vorig jaar met 72 procent. De keten wil het aantal filialen graag verviervoudigen de komende jaren, maar vindt het moeilijk om de juiste locaties te vinden.


Flying Tiger is vooral bekend vanwege een steeds wisselend assortiment tegen lage prijzen. Al wil Annemieke Degens Dil, die de helft van de Nederlandse joint venture van Flying Tiger in handen heeft, niet zeggen dat ze een discounter zijn: "We zijn helemaal niet bezig met prijs en hebben nooit een aanbieding", zegt ze aan het Financieele Dagblad.

 

Het complete assortiment dat in de winkels wordt verkocht, komt uit Denemarken. De helft van het gamma wordt ontworpen door Flying Tiger zelf en elke maand komen er driehonderd tot vierhonderd nieuwe producten.

 

De keten is momenteel aanwezig in 21 landen met 320 winkels en heeft een wereldwijde omzet van 228 miljoen euro. Wereldwijd openen er elke week drie winkels.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.