FNV wil betere voorwaarden voor pakketbezorgers PostNL | RetailDetail

FNV wil betere voorwaarden voor pakketbezorgers PostNL

FNV wil betere voorwaarden voor pakketbezorgers PostNL

FNV Transport en Logistiek heeft PostNL een brief gestuurd met de eis om pakketbezorgers binnen het bedrijf aan betere voorwaarden te laten werken. Zo wil de vakbond vooral een verbetering voor de zelfstandige bezorgers.

Minimumtarief

Die zelfstandige bezorgers zijn immers voornamelijk schijnzelfstandigen: "De zogenaamd zelfstandige ondernemers werken alleen voor PostNL en kunnen niet onderhandelen over hun tarief, dat te laag is. De pakketbezorgers willen daarom óf in vaste dienst óf echte zelfstandigen worden met het recht voor meerdere opdrachtgevers te werken en vrij te onderhandelen over hun tarieven", aldus FNV-bestuurder Reinier Stroo bij Twinkle.

 

FNV wil dan ook dat bezorgers die echt in dienst willen treden bij PostNL dat vanaf 1 januari 2016 ook daadwerkelijk kunnen. Binnen drie jaar moeten de zelfstandigen binnen het bedrijf ook echte zelfstandigen zijn, met meerdere klanten en de mogelijkheid om te onderhandelen over hun tarieven. Om concurrentie tussen de twee groepen te vermijden, ijvert FNV ook voor een minimumtarief bij PostNL.

 

De vakbond wil dan ook op korte termijn samenzitten met PostNL, ook al om te onderhandelen over de eisen en kosten rond de NIWO-vergunning die vanaf 2016 verplicht is voor pakketbezorgers en over de verlaging van de werkdruk.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.