Fonq.nl volledig in handen van RFS Holland Holding | RetailDetail

Fonq.nl volledig in handen van RFS Holland Holding

Fonq.nl volledig in handen van RFS Holland Holding

RFS Holland Holding heeft nu ook alle resterende aandelen van Fonq.nl in handen gekregen. De eigenaar van Wehkamp, die eerder al een belang van 60 procent had genomen in de online speler, neemt nu dus ook alle andere aandelen over.

Voormalige eigenaars blijven als directieleden

Aan de top van het bedrijf zal bij de overname weinig veranderen: de voormalige eigenaars blijven aan als directieleden en zullen verantwoordelijk blijven voor de dagelijkse leiding van het bedrijf.

 

"Met de overname van Fonq.nl geven we een verdere invulling aan onze groeistrategie", vertelt Gert van de Weerdhof, CEO van RFS aan Twinkle. "We hebben in de afgelopen twee jaar gezien dat Fonq.nl een gezonde en sterk groeiende onderneming is. In de maand oktober is de omzet van Fonq.nl zelfs met 60 procent gegroeid. Ik ben dan ook trots dat deze overname is afgerond en erg blij dat de voormalig eigenaren van Fonq.nl als directieleden bij de onderneming betrokken blijven. Ze zijn erg gemotiveerd en voegen veel waarde toe."

 

RFS Holland Holding is naast Fonq.nl ook eigenaar van Wehkamp.nl, Create2Fit en Lacent. Fonq is ook aanwezig in België (Fonq.be), Duitsland (Fonq.de) en Frankrijk (Fonq.fr).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.