Investeringsfonds Fortino Capital pompt geld in Buybay | RetailDetail

Fortino Capital pompt geld in herverkoper Buybay

Fortino Capital pompt geld in herverkoper Buybay

Investeringsfonds Fortino Capital, dat wordt geleid door ex-Telenet CEO Duco Sickinghe, investeert enkele miljoenen euro’s in de Nederlandse start-up Buybay. Dat zorgt er voor dat geretourneerde online aankopen terug verkocht worden.

Niet meer verkopen aan opkopers

Voor de consument is het de normaalste zaak van de wereld dat online aankopen eenvoudig terug kunnen worden gestuurd, als ze bijvoorbeeld licht beschadigd zijn. Die producten komen daarna vaak in de handen van bedrijven die ze voor een prikje opkopen. Met Buybay wil Thijs Bosgoed online retailers nu helpen om de waarde van die geretourneerde goederen zo hoog mogelijk te houden. Hij gaat daarbij op zoek naar eender welke oplossing die beter is dan simpelweg verkopen aan opkopers.

 

In eerste instantie wil Buybay e-tailers helpen om het aantal geretourneerde goederen zo laag mogelijk te houden. Worden ze dan toch teruggestuurd, dan komen ze terecht in het magazijn in het Nederlandse Heteren. Daar zijn een aantal specialisten, zoals een meubelmaker, aanwezig om de producten terug op te knappen.

 

Unieke insteek

In een volgende fase zal Buybay er voor zorgen dat de herverkoop geoptimaliseerd wordt. Voor elk product wordt apart bekeken hoe het zo goed mogelijk opnieuw in de markt kan worden gezet. Volgens Bosgoed is de insteek van Buybay vrijwel uniek in de wereld: “De Zalando’s van deze wereld hebben rond dat proces geen expertise”, stelt hij. “Ze zijn daar niet op gefocust, ze kijken vooral naar het veroveren van marktaandeel.”

 

Ook Sickinghe ziet een voordeel in Buybay: “E-commercebedrijven zitten met een overtollige stock en dit is een duurzame manier om met die blinde vlek om te gaan.” Met het geld van Fortino wil Buybay zich gaan richten op de volledige Europese markt. Momenteel is het enkel te vinden in de Benelux.

 

Het is de tweede grote Nederlandse investering van het fonds in korte tijd: begin februari investeerde Fortino ook al mee in online bloemenverkoper Bloomon, dat net als Buybay wil werken aan wereldwijde expansie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.