Fox & Cie opent 17e speelgoedwinkel in Doornik | RetailDetail

Fox & Cie opent 17e speelgoedwinkel in Doornik

Fox & Cie opent 17e speelgoedwinkel in Doornik

De Waalse speelgoedketen Fox & Cie heeft haar zeventiende vestiging geopend in het Doornikse winkelcentrum Les Bastions. "Welke crisis in de speelgoedmarkt?", vraagt de keten zich af.

 

"Speelgoedmarkt zit niet in grote moeilijkheden"

De nieuwe winkel in Doornik biedt een eigenzinnig assortiment aan, met veel aandacht voor Belgische merken, en integreert de webshop van de keten in een omnichannelstrategie. De klemtoon ligt in de fysieke winkels op beleving, met onder meer speltafels, uitgestald speelgoed en geopende dozen om het speelgoed ter plaatse te kunnen uitproberen.

 

Vorig jaar was Fox & Cie goed voor een omzet van 8,3 miljoen euro, wat naar eigen zeggen neerkwam op een omzetstijging van liefst 49%. Ondanks moeilijke marktomstandigheden tekent de speelgoedketen in de periode tot eind mei ook dit jaar al een omzetgroei van 22% op.

 

De groepering van zelfstandige aangesloten speelgoedwinkels werd in 2014 opgericht en startte met amper drie winkels, vandaag zijn dat er maar liefst zeventien. “De speelgoedmarkt zit niet in grote moeilijkheden, ze ondergaat alleen - net zoals zoveel andere markten - de sterke groei van e-commerce en de veranderende consumptiegewoonten van consumenten. Die elementen verplichten retailers ertoe zichzelf in vraag te stellen en nieuwe concepten te ontwikkelen om beter aan de 2.0-consumenten tegemoet te komen”, zegt medeoprichter Frédéric Henrotte.

 

De winkelopening staat in schril contrast met de evolutie bij de Franse concurrent La Grande Récré, die net besliste om al zijn Belgische winkels te sluiten. Zestien winkels moeten daardoor definitief dicht. 

Fotogalerij

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof – waar ook Galeria Inno toe behoort – zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.