Franchisenemers Halfords denken aan toekomst

Franchisenemers Halfords denken aan toekomst

Het lijkt er steeds meer op dat er geen doorstart zal komen van Halfords en dus moeten de franchisenemers van het bedrijf mogelijk op zoek naar een oplossing voor hun bevoorrading. Er wordt daarom gekeken naar een andere inkooporganisatie.

Euretco

Er zijn in Nederland momenteel 28 franchisewinkels van Halfords die buiten het faillissement vallen. Zij hebben de voorbije weken al afspraken gemaakt met leveranciers om lege rekken te vermijden, maar als er geen doorstart komt, moet er ook op lange termijn gedacht worden.

 

Daarom heeft de franchisevereniging al samengezeten met inkooporganisaties Euretco, Zeg, Hartje en Bike & Retail. "Maar je zit daar met een dubbel gevoel aan tafel als nog niet duidelijk is of er een doorstart komt", zegt franchisenemer Pieter Bruin aan het Financieele Dagblad.

 

De franchisenemers zijn ook niet tevreden met de communicatie van de curatoren. "Dat veroorzaakt veel frustratie. Waarom we zo slecht geïnformeerd worden, is voor ons ook een groot raadsel." Zo werden de franchisenemers en de werknemers pas op het laatste moment van op de hoogte gebracht dat er voorlopig geen doorstart zou komen.

Tags: