Franchisenemers Halfords denken aan toekomst | RetailDetail

Franchisenemers Halfords denken aan toekomst

Franchisenemers Halfords denken aan toekomst

Het lijkt er steeds meer op dat er geen doorstart zal komen van Halfords en dus moeten de franchisenemers van het bedrijf mogelijk op zoek naar een oplossing voor hun bevoorrading. Er wordt daarom gekeken naar een andere inkooporganisatie.

Euretco

Er zijn in Nederland momenteel 28 franchisewinkels van Halfords die buiten het faillissement vallen. Zij hebben de voorbije weken al afspraken gemaakt met leveranciers om lege rekken te vermijden, maar als er geen doorstart komt, moet er ook op lange termijn gedacht worden.

 

Daarom heeft de franchisevereniging al samengezeten met inkooporganisaties Euretco, Zeg, Hartje en Bike & Retail. "Maar je zit daar met een dubbel gevoel aan tafel als nog niet duidelijk is of er een doorstart komt", zegt franchisenemer Pieter Bruin aan het Financieele Dagblad.

 

De franchisenemers zijn ook niet tevreden met de communicatie van de curatoren. "Dat veroorzaakt veel frustratie. Waarom we zo slecht geïnformeerd worden, is voor ons ook een groot raadsel." Zo werden de franchisenemers en de werknemers pas op het laatste moment van op de hoogte gebracht dat er voorlopig geen doorstart zou komen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.