Franchisenemers Halfords denken aan toekomst | RetailDetail

Franchisenemers Halfords denken aan toekomst

Franchisenemers Halfords denken aan toekomst

Het lijkt er steeds meer op dat er geen doorstart zal komen van Halfords en dus moeten de franchisenemers van het bedrijf mogelijk op zoek naar een oplossing voor hun bevoorrading. Er wordt daarom gekeken naar een andere inkooporganisatie.

Euretco

Er zijn in Nederland momenteel 28 franchisewinkels van Halfords die buiten het faillissement vallen. Zij hebben de voorbije weken al afspraken gemaakt met leveranciers om lege rekken te vermijden, maar als er geen doorstart komt, moet er ook op lange termijn gedacht worden.

 

Daarom heeft de franchisevereniging al samengezeten met inkooporganisaties Euretco, Zeg, Hartje en Bike & Retail. "Maar je zit daar met een dubbel gevoel aan tafel als nog niet duidelijk is of er een doorstart komt", zegt franchisenemer Pieter Bruin aan het Financieele Dagblad.

 

De franchisenemers zijn ook niet tevreden met de communicatie van de curatoren. "Dat veroorzaakt veel frustratie. Waarom we zo slecht geïnformeerd worden, is voor ons ook een groot raadsel." Zo werden de franchisenemers en de werknemers pas op het laatste moment van op de hoogte gebracht dat er voorlopig geen doorstart zou komen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.