Franchisenemers vragen betere wetgeving | RetailDetail

Franchisenemers vragen betere wetgeving

Franchisenemers vragen betere wetgeving

Zelfstandige ondernemers hebben de politiek gevraagd een betere wetgeving te vormen, die zorgt voor meer gelijkwaardigheid tussen de franchisenemers en de franchisegever.

"Laatste kans voor minister Kamp"

Tijdens de Dag van het Vakcentrum kwamen enkele politici spreken over de mogelijkheden omtrent de franchisewetgeving. Op de algemene vergadering steunden de leden unaniem de oproep om de gelijkwaardigheid tussen franchisegever en franchisenemer in een wetgeving te waarborgen.

 

Tweede Kamerlid Mei Li Vos (PvdA) stelde dat ze minister van economische zaken Henk Kamp nog één kans zal geven "om wat te doen aan de problematiek". Anders zou zij met een initiatiefnota komen "die hem zal dwingen om de ondernemers te steunen".

 

Op 21 mei zal er een rondetafelgesprek plaatsvinden voor de commissie Economische Zaken van de Tweede Kamer rond franchising. Op 12 juni zal er dan een algemeen overleg zijn in de Tweede Kamer over het franchisebeleid.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.