Franchisenemers vragen betere wetgeving | RetailDetail

Franchisenemers vragen betere wetgeving

Franchisenemers vragen betere wetgeving

Zelfstandige ondernemers hebben de politiek gevraagd een betere wetgeving te vormen, die zorgt voor meer gelijkwaardigheid tussen de franchisenemers en de franchisegever.

"Laatste kans voor minister Kamp"

Tijdens de Dag van het Vakcentrum kwamen enkele politici spreken over de mogelijkheden omtrent de franchisewetgeving. Op de algemene vergadering steunden de leden unaniem de oproep om de gelijkwaardigheid tussen franchisegever en franchisenemer in een wetgeving te waarborgen.

 

Tweede Kamerlid Mei Li Vos (PvdA) stelde dat ze minister van economische zaken Henk Kamp nog één kans zal geven "om wat te doen aan de problematiek". Anders zou zij met een initiatiefnota komen "die hem zal dwingen om de ondernemers te steunen".

 

Op 21 mei zal er een rondetafelgesprek plaatsvinden voor de commissie Economische Zaken van de Tweede Kamer rond franchising. Op 12 juni zal er dan een algemeen overleg zijn in de Tweede Kamer over het franchisebeleid.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.