Franchisers SNS luiden de noodklok

Franchisers SNS luiden de noodklok

Zelfstandige ondernemers met een SNS Winkel hebben een brandbrief gestuurd aan de directie van SNS Bank. In de brief eisen ze 'concrete maatregelen' die aan hun penibele financiële situatie een einde maken.

Veranderde wetgeving stort eigenaars in problemen

SNS Winkels verkopen de financiële producten van SNS Bank, waaronder hypotheken en andere financiële producten. De aanhoudende malaise op de huizenmarkt, de ingestorte markt voor allerhande beleggingsproducten en het verbod op provisie bij verkoop brengt de groep ondernemers in ernstige problemen. Sinds dit jaar moeten mogen aanbieders van financiële producten verkopers niet meer met provisies stimuleren, maar moeten consumenten betalen voor advies. Slechts weinig klanten zijn hier echter toe bereid.

 

Intussen betalen de SNS Franchisers wel gewoon voor de marketing en andere ondersteuning door SNS Bank, die sinds de redding begin dit jaar een staatsbedrijf is. In Het Financieele Dagblad wil het bestuur van de franchisevereniging niet inhoudelijk reageren op de brief. Voorzitter Maarten Strijbosch: "Na het versturen van de brief is er overleg geweest met SNS Bank. Alle neuzen staan nu weer dezelfde kant op. We hebben vertrouwen in de SNS-directie." Een woordvoerder van SNS stelt dat SNS werkt aan een nieuw verdienmodel voor de franchisenemers.

Tags: