Franchisers SNS luiden de noodklok | RetailDetail

Franchisers SNS luiden de noodklok

Franchisers SNS luiden de noodklok

Zelfstandige ondernemers met een SNS Winkel hebben een brandbrief gestuurd aan de directie van SNS Bank. In de brief eisen ze 'concrete maatregelen' die aan hun penibele financiële situatie een einde maken.

Veranderde wetgeving stort eigenaars in problemen

SNS Winkels verkopen de financiële producten van SNS Bank, waaronder hypotheken en andere financiële producten. De aanhoudende malaise op de huizenmarkt, de ingestorte markt voor allerhande beleggingsproducten en het verbod op provisie bij verkoop brengt de groep ondernemers in ernstige problemen. Sinds dit jaar moeten mogen aanbieders van financiële producten verkopers niet meer met provisies stimuleren, maar moeten consumenten betalen voor advies. Slechts weinig klanten zijn hier echter toe bereid.

 

Intussen betalen de SNS Franchisers wel gewoon voor de marketing en andere ondersteuning door SNS Bank, die sinds de redding begin dit jaar een staatsbedrijf is. In Het Financieele Dagblad wil het bestuur van de franchisevereniging niet inhoudelijk reageren op de brief. Voorzitter Maarten Strijbosch: "Na het versturen van de brief is er overleg geweest met SNS Bank. Alle neuzen staan nu weer dezelfde kant op. We hebben vertrouwen in de SNS-directie." Een woordvoerder van SNS stelt dat SNS werkt aan een nieuw verdienmodel voor de franchisenemers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.

Bol.com rolt herhaalservice Bespaar Continu online uit

15/06/2018

Bol.com lanceert herhaalservice Bespaar Continu op de website. Vergelijkbaar met Amazon Prime, bezorgt de dienst vaste commodity-producten die mensen altijd in huis willen hebben tegen kortingen.

Franchisesector sneller gegroeid dan hele Nederlandse economie

14/06/2018

Terwijl de Nederlandse economie in de periode 2015-2017 met 7,37% groeide, klokte de franchisesector af op een groei van 7,57%. En dat ondanks de lichte daling van het aantal formules en vooral de "dieprode cijfers" van de modesector.

Ludo Bijvoet is nieuwe topman Blokker

14/06/2018

Het management van Blokker is weer compleet: Ludo Bijvoet - vandaag topman van Xenos - heeft vanaf 1 juli de leiding bij de winkelketen in moeilijkheden, Frank Cocx wordt financieel directeur. Linda Keijzer gaat Xenos leiden.