"Franchisezaken Halfords gaan zeker door" | RetailDetail

"Franchisezaken Halfords gaan zeker door"

"Franchisezaken Halfords gaan zeker door"

De 28 franchisewinkels van het failliete Halfords zijn niet van plan om de handdoek te gooien. Zij vallen buiten het faillissement en zullen naar alle waarschijnlijkheid verder gaan onder een andere naam.

"Dubbel gevoel"

De enige voorwaarde is wel dat Halfords geen doorstart maakt. Als die er toch komt, dan willen de onafhankelijke ondernemers gewoon blijven verder werken onder de naam Halfords.

 

Die doorstart is momenteel echter van de baan. De curatoren zeggen nog in gesprek te zijn met één kandidaat. Als daar geen overeenkomst uit de bus komt, dan zal er geen doorstart komen.

 

Vorige week raakte al bekend dat de franchisenemers van Halfords al verkennende gesprekken hebben gevoerd met andere inkooporganisaties, om zo een oplossing te zoeken voor mogelijke problemen bij de bevoorrading. "Maar je zit daar met een dubbel gevoel aan tafel als nog niet duidelijk is of er een doorstart komt", zei franchisenemer Pieter Bruin toen aan het Financieele Dagblad.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.

Zomeractie: ontdek Antwerpen als internationaal retaillaboratorium

04/07/2018

Antwerpen is een van de meest trendsettende steden en belangrijkste retaillaboratoria van het moment. Zowel grote internationale ketens als startups innoveren en experimenteren er met nieuwe concepten. Antwerp hunt gidst je er langs, nu met exclusieve zomerkorting.