Free Record Shop herbekijkt online strategie

Free Record Shop herbekijkt online strategie

In zijn poging zichzelf te vernieuwen sinds de doorstart, herbekijkt Free Record Shop ook zijn online strategie. Voorlopig heeft Free Record Shop op dat vlak nog een contract met ECI, dat de webshop sinds 2012 uitbaat.

Samenwerking met ECI

Sinds de doorstart is Free Record Shop zijn strategie aan het herbekijken, en daar hoort ook de webwinkel bij - net als Facebook en Twitter: "Het gaat om de totale interactie met de klant", zegt CEO Roland van Geest. "E-commerce zal weer een centrale positie in de organisatie en klantbeleving krijgen", springt de woordvoerder zijn CEO bij.

 

Het contract tussen Free Record Shop en ECI loopt nog tot midden 2014. Het is nog niet zeker hoe het daarna zal lopen tussen beide partijen: "Het is mogelijk dat Free Record Shop dit in eigen beheer neemt, maar het is ook niet uitgesloten dat Free Record Shop dit in een nieuwe samenwerking met ECI of een andere partij zal gaan doen. In de loop van volgend jaar zal hier meer over bekend zijn", wist de woordvoerder te vertellen.

 

Hoofdkantoor richting zwaartepunt België

In maart van volgend jaar zal ook het hoofdkantoor van Free Record Shop verhuizen. Dat bevindt zich momenteel in Capelle aan den IJssel. Een nieuwe locatie is nog niet gekozen, maar "het zal mij niet verbazen als het hoofdkantoor richting het zuiden trekt, om meer voeling met België te krijgen. Daar staan nu toch de meeste winkels", vertelde de woordvoerder van Free Record Shop aan RetailNews.

 

Gisteren kwam Free Record Shop al met een nieuwe strategie voor zijn offline winkels. Daarbij zou de focus weer op muziek en film komen te liggen, ten nadele van vooral computerspelletjes. Die zullen nog wel worden aangeboden, maar vooral in de tweedehands markt.

Tags: