Free Record Shop maakt comeback

Free Record Shop maakt comeback

Free Record Shop gaat een terugkeer maken in de winkels van Boekenvoordeel. Het assortiment van de failliete keten zal er verkocht worden door middel van een shop-in-shop in bijna alle filialen van Boekenvoordeel.

Merk- en beeldrechten

Boekenvoordeel kocht na het faillissement alle activa van Free Record Shop voor 114.950 euro. Daar zat de overblijvende inventaris van de 36 overgebleven vestigingen bij, maar ook de merk- en beeldrechten. Boekenvoordeel gaat daar nu gebruik van maken om een hoekje in hun winkels in te richten als Free Record Shop. Dat meldt RetailNews.

 

De shop-in-shops zullen dienen als aanvulling op het huidige media-assortiment van Boekenvoordeel en zullen zowel koopjes bevatten als meer dan 600 nieuwe titels. Boekenvoordeel is ook eigenaar van de website van Free Record Shop. Daar staat momenteel enkel te lezen dat "er wat gaat gebeuren", maar verdere informatie is er nog niet beschikbaar.

 

Free Record Shop sloot in april definitief de deuren, na een lange lijdensweg met faillissementen en een mislukte doorstart. Op het einde van 2013 sloten eerst alle Belgische filialen de deuren, nadat een overname door het Britse Hilco er niet kwam en enkele maanden moesten de 36 overgebleven Nederlandse filialen ook de boeken neerleggen. Toen werd al snel duidelijk dat Boekenvoordeel interesse had om de activa van de keten over te kopen.

Tags: