Fusie moet helft Nederlandse reisbureaus bundelen | RetailDetail

Fusie moet helft Nederlandse reisbureaus bundelen

Fusie moet helft Nederlandse reisbureaus bundelen

Twee van de grootste ketens van reisbureaus in Nederland, D-Reizen en VakantieXperts, zijn in vergevorderde gesprekken over een krachtenbundeling.  Samen hebben ze een netwerk van vijfhonderd reisbureaus.

Helft van Nederlandse reisbureaus

De fusie zou noodzakelijk zijn om als reisbemiddelaar te overleven in de veranderde markt: consumenten boeken steeds vaker hun reizen zelf via internet in plaats van via een reisbureau. D-Reizen stond recent enige tijd in de etalage, maar er werd geen koper gevonden. Concurrent OAD, eigenaar van de Globe-reisbureaus, ging vorig jaar failliet.

 

Bij reisorganisaties worden de plannen van de twee ketens van reisbureaus met spanning bekeken. "Wij hebben ook gehoord van de onderhandelingen. Een spannende ontwikkeling, want zij krijgen dan de helft van alle Nederlandse reiswinkels in handen", zegt Steven van der Heijden van Arke/TUI. Hij zegt harde garanties te gaan eisen van de nieuwe combinatie alvorens er zaken mee te willen doen.

 

VakantieXperts is voor 50 procent eigendom van de Duitse Raiffeisen Tours Kooperation, terwijl ook oprichters Hans Holterman en Diederieke Alferink, alsmede investeerder John Fentener van Vlissingen een belang hebben. D-Reizen is dan weer eigendom van supermarktfamilie Van den Broek.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.

Bol.com rolt herhaalservice Bespaar Continu online uit

15/06/2018

Bol.com lanceert herhaalservice Bespaar Continu op de website. Vergelijkbaar met Amazon Prime, bezorgt de dienst vaste commodity-producten die mensen altijd in huis willen hebben tegen kortingen.

Franchisesector sneller gegroeid dan hele Nederlandse economie

14/06/2018

Terwijl de Nederlandse economie in de periode 2015-2017 met 7,37% groeide, klokte de franchisesector af op een groei van 7,57%. En dat ondanks de lichte daling van het aantal formules en vooral de "dieprode cijfers" van de modesector.

Ludo Bijvoet is nieuwe topman Blokker

14/06/2018

Het management van Blokker is weer compleet: Ludo Bijvoet - vandaag topman van Xenos - heeft vanaf 1 juli de leiding bij de winkelketen in moeilijkheden, Frank Cocx wordt financieel directeur. Linda Keijzer gaat Xenos leiden.