Gamesindustrie blijft in opmars | RetailDetail

Gamesindustrie blijft in opmars

Gamesindustrie blijft in opmars
Shutterstock

Uit een analyse van onderzoeksbureau Newzoo blijkt dat de gamesindustrie ook in 2017 opnieuw een flinke stap voorwaarts moet zetten. De totale omzet stijgt volgens het rapport naar 108,9 miljard dollar (net geen honderd miljard euro).

China grote slokop

Dat is een groei van 7,8% ten opzichte van een jaar eerder. De meest lucratieve markt is voor het tweede jaar op rij die van de mobiele games: die moeten in 2017 maar liefst 46,1 miljard dollar (41 miljard euro) in het laatje brengen, een stijging van 19% ten opzichte van een jaar eerder. De digitale omzet beslaat 87% van de totale markt.

 

Wereldwijd zijn er ongeveer 2,2 miljard actieve gamers te vinden, waarvan 47% ook daadwerkelijk geld uitgeeft aan games. China blijft de belangrijkste markt met een totale omzet van 27,5 miljard dollar (25 miljard euro). Het land is zo groter dan heel Noord-Amerika of de EMEA-zone. De snelste groei is er te vinden in Latijns-Amerika, waar de omzet met 13,9% de hoogte in moet gaan, maar dat met 4,4 miljard dollar (4 miljard euro) nog steeds een kleine markt blijft. De hele regio Azië-Pacific zal in 2017 verantwoordelijk zijn voor bijna de helft van de wereldwijde omzet.

 

"De gamesindustrie is al enkele jaren de grootste entertainmentindustrie ter wereld, groter dan film of muziek, en die trend lijkt nog niet om te keren. Dankzij de opmars van mobiele games kan iedereen een gamer worden, waardoor de industrie alleen maar groter zal worden", aldus Steven Leunens, medeoprichter van het Belgische 4Entertainment dat eigenaar is van website 4Gamers. "Ook de opmars van eSports, oftewel professioneel gaming, toont dat er nog heel wat rek zit in games."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.

Zomeractie: ontdek Antwerpen als internationaal retaillaboratorium

04/07/2018

Antwerpen is een van de meest trendsettende steden en belangrijkste retaillaboratoria van het moment. Zowel grote internationale ketens als startups innoveren en experimenteren er met nieuwe concepten. Antwerp hunt gidst je er langs, nu met exclusieve zomerkorting.