Garantie niet goed nageleefd bij Aldi | RetailDetail

Garantie niet goed nageleefd bij Aldi

Garantie niet goed nageleefd bij Aldi

De Duitse discountketen Aldi neemt het volgens Tros Radar niet altijd even nauw met de garantie op producten die in de winkels worden gekocht.

Lang aandringen

Tijdens de uitzending verklaarden klanten dat ze pas na ettelijke telefoontjes en lang aandringen hun geld terugkregen bij problemen. Klanten die het sneller opgaven zagen hun geld in rook opgaan. Klanten die een product langer dan een maand in hun bezit hebben, worden door Aldi standaard doorverwezen naar de leverancier. Dat is wettelijk in orde, maar volgens Radar blijft Aldi wel verantwoordelijk voor het goed functioneren van een product.

 

Aldi liet in een reactie aan Radar weten dat klanten worden doorgestuurd naar de leverancier om de afhandeling van de garantieregeling snel en ongecompliceerd te laten verlopen. Het heeft beloofd de klachtenprocedure te herbekijken en zal de tekst erover op de website verduidelijken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.