Geel gaat shoppers belonen met gratis parkeerjetons | RetailDetail

Geel gaat shoppers belonen met gratis parkeerjetons

Geel gaat shoppers belonen met gratis parkeerjetons

Winkeliers uit Geel gaan klanten goedkoper laten parkeren, in een poging om meer shoppers aan te trekken. Het project, in samenwerking met het stadsbestuur, gaat daarvoor gratis parkeerjetons inzetten.

Jetons als cadeau voor trouwe shoppers

De stad claimt nochtans al even van de goedkoopste parkeertarieven te hebben (vijf euro per dag in een centrumparking), maar dat volstond voor de handelaars niet. Daarom lanceert het stadsbestuur nu parkeerjetons, die klanten toelaten om een uur gratis te parkeren. Het opzet is simpel: handelaars kopen de jetons aan bij het stadsbestuur en beslissen zelf welke klanten zo'n jeton(s) verdienen. Dat kan "bij een aankoop vanaf een bepaald bedrag, als extraatje bij een volle klantenkaart of als cadeautje tijdens een opendeur", suggereert de stad alvast.

 

Stad en handelaars hopen alvast dat meer shoppers Geel gaan uitkiezen als winkelbestemming, al stopt de ambitie daar niet: "Zo'n jeton neemt de tijdsdruk weg: heb je voor twee uur betaald, kan je zo'n jeton bijsteken en nog een uur langer blijven", vertelt de Geelse schepen van mobiliteit Pieter Verhesen aan madeinkempen.be. Hij hoopt ook dat de horeca mee in het systeem stapt, om de stad als bestemming nog aantrekkelijker te maken.

 

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.