Geel gaat shoppers belonen met gratis parkeerjetons

Geel gaat shoppers belonen met gratis parkeerjetons

Winkeliers uit Geel gaan klanten goedkoper laten parkeren, in een poging om meer shoppers aan te trekken. Het project, in samenwerking met het stadsbestuur, gaat daarvoor gratis parkeerjetons inzetten.

Jetons als cadeau voor trouwe shoppers

De stad claimt nochtans al even van de goedkoopste parkeertarieven te hebben (vijf euro per dag in een centrumparking), maar dat volstond voor de handelaars niet. Daarom lanceert het stadsbestuur nu parkeerjetons, die klanten toelaten om een uur gratis te parkeren. Het opzet is simpel: handelaars kopen de jetons aan bij het stadsbestuur en beslissen zelf welke klanten zo'n jeton(s) verdienen. Dat kan "bij een aankoop vanaf een bepaald bedrag, als extraatje bij een volle klantenkaart of als cadeautje tijdens een opendeur", suggereert de stad alvast.

 

Stad en handelaars hopen alvast dat meer shoppers Geel gaan uitkiezen als winkelbestemming, al stopt de ambitie daar niet: "Zo'n jeton neemt de tijdsdruk weg: heb je voor twee uur betaald, kan je zo'n jeton bijsteken en nog een uur langer blijven", vertelt de Geelse schepen van mobiliteit Pieter Verhesen aan madeinkempen.be. Hij hoopt ook dat de horeca mee in het systeem stapt, om de stad als bestemming nog aantrekkelijker te maken.

 

 

Tags: