Geel gaat shoppers belonen met gratis parkeerjetons | RetailDetail

Geel gaat shoppers belonen met gratis parkeerjetons

Geel gaat shoppers belonen met gratis parkeerjetons

Winkeliers uit Geel gaan klanten goedkoper laten parkeren, in een poging om meer shoppers aan te trekken. Het project, in samenwerking met het stadsbestuur, gaat daarvoor gratis parkeerjetons inzetten.

Jetons als cadeau voor trouwe shoppers

De stad claimt nochtans al even van de goedkoopste parkeertarieven te hebben (vijf euro per dag in een centrumparking), maar dat volstond voor de handelaars niet. Daarom lanceert het stadsbestuur nu parkeerjetons, die klanten toelaten om een uur gratis te parkeren. Het opzet is simpel: handelaars kopen de jetons aan bij het stadsbestuur en beslissen zelf welke klanten zo'n jeton(s) verdienen. Dat kan "bij een aankoop vanaf een bepaald bedrag, als extraatje bij een volle klantenkaart of als cadeautje tijdens een opendeur", suggereert de stad alvast.

 

Stad en handelaars hopen alvast dat meer shoppers Geel gaan uitkiezen als winkelbestemming, al stopt de ambitie daar niet: "Zo'n jeton neemt de tijdsdruk weg: heb je voor twee uur betaald, kan je zo'n jeton bijsteken en nog een uur langer blijven", vertelt de Geelse schepen van mobiliteit Pieter Verhesen aan madeinkempen.be. Hij hoopt ook dat de horeca mee in het systeem stapt, om de stad als bestemming nog aantrekkelijker te maken.

 

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.