Geen rush op mondmaskers bij Delhaize en Carrefour

Geen rush op mondmaskers bij Delhaize en Carrefour
Beeld: Serhii Hromov / Shutterstock.com

Sinds dinsdag verkopen supermarktketens Delhaize en Carrefour chirurgische mondmaskers. Dat leidt voorlopig niet tot een grote toeloop in de winkels.

 

Voldoende voorraad

Colruyt, Aldi en Lidl starten pas vanaf 11 mei met de verkoop, maar bij Delhaize en Carrefour lagen de mondmaskers dinsdag al in de rekken. Het gaat om verpakkingen van vijftig stuks die verkocht worden tegen 31,49 euro (63 eurocent per masker). "Tegen het einde van de week zullen we ook pakketjes van vijf maskers verkopen voor 3,85 euro", zegt Delhaize-woordvoerder Roel Dekelver aan De Standaard. Ook bij Carrefour komen kleinere verpakkingen van tien of twintig mondmaskers in de winkels.

 

Winst maken de ketens niet: de mondmaskers worden verkocht voor inkoopprijzen en per masker gaat 2 cent naar het goede doel. De verkoop wordt beperkt tot één verpakking per klant. Van een stormloop op de voorraden was geen sprake: "Klanten kwamen er niet massaal voor naar de supermarkt. Vooral mensen die gewoon boodschappen kwamen doen, besloten om een doos mee te nemen", getuigt Dekelver. Toch raakte de voorraad in enkele filialen tegen het einde van de dag wel uitgeput bij beide ketens. Er is echter voldoende stock om alles weer aan te vullen: "Wij hebben een voorraad van enkele miljoenen mondmaskers, die we de komende tijd blijven aanvullen."