Gelderland wil leegstand aanpakken | RetailDetail

Gelderland wil leegstand aanpakken

Gelderland wil leegstand aanpakken

De provincie Gelderland werkt aan een plan dat de leegstand in een aantal binnensteden en dorpskernen moet aanpakken. Het uiteindelijke plan moet in het najaar klaar zijn.

Aandacht voor duurzaamheid

Met het plan wil Gelderland het vestigingsklimaat in de provincie versterken en de leegstand en dreigende verloedering in de Stedendriehoek tegengaan. Daarvoor heeft ze momenteel een budget van 280.000 euro uitgetrokken, schrijf De Stentor.

 

Er zal onder andere aandacht gegeven worden aan de invulling van handelsruimtes op de begane grond van appartementencomplexen. De voorbije jaren is dat een groot probleem gebleken. De provincie wil nu bekijken of die ruimtes op een andere manier wel ingevuld kunnen worden.

 

Daarnaast wil de provincie de gemeenten en steden ondersteunen om meer onderscheidend te zijn. Daardoor kunnen ze zich meer profileren, maar het zorgt er ook voor dat de regio meer divers wordt. Bovendien wil Gelderland dat er meer aandacht gaat naar duurzaamheid en innovatie in de regio.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.