Gemeente Amsterdam ontwikkelt platform voor ondernemers | RetailDetail

Gemeente Amsterdam ontwikkelt platform voor ondernemers

Gemeente Amsterdam ontwikkelt platform voor ondernemers
Shutterstock

De gemeente Amsterdam ontwikkelt momenteel een online platform waar lokale ondernemers eenvoudig hun producten en diensten kunnen aanbieden. Amsterdam wil lokale handelaars zo helpen ook online sterk aanwezig te zijn.

 

Overzichtelijker

Het platform moet het online en offline aanbod van handelaars in Amsterdam overzichtelijk maken voor de Amsterdammer. Zo kan die eenvoudig zien wat er allemaal online te koop is, en waar en wanneer het geleverd of afgehaald kan worden. “Door de komst van online winkelen is het voor veel winkeliers moeilijker geworden om voldoende omzet te behalen. Met het online retailplatform wil de gemeente winkeliers helpen om hun aanbod van producten en diensten ook online aan te bieden”, klinkt het bij de gemeente. 

 

Iedere ondernemer krijgt een eigen pagina die hij volledig zelf kan beheren. Zo kan hij chatten met de consument, een zoekfunctie toevoegen en deals aanbieden. Daarnaast krijgt ook elke buurt apart een eigen pagina, logo, kleur en identiteit. Om de ondernemers al op weg te helpen, stuur de gemeente de komende maanden een fotograaf op pad om professionele foto’s te maken en komt het Retail Content Support Team elke ondernemer meer informatie geven over het platform. De definitieve lancering staat gepland voor mei.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.