Gemeente Hellendoorn denkt aan C1000-museum | RetailDetail

Gemeente Hellendoorn denkt aan C1000-museum

Gemeente Hellendoorn denkt aan C1000-museum

In de gemeente Hellendoorn zou binnenkort een museum rond de verdwenen supermarktketen C1000 kunnen komen, met de collectie van inwoner en ex-werknemer Gerard Marsman.

Grote verzameling

Marsman verzamelt immers al jaren alles wat te maken heeft met C1000: zo heeft hij een heel assortiment aan spandoeken, verpakkingen, draagtassen en kleding. Zelf was hij werkzaam in de winkel van C1000 in Hellendoorn, die tegenwoordig is omgebouwd naar een Albert Heijn.

 

Marsman zou nu de mogelijkheid krijgen om zijn collectie tentoon te stellen in een perceel in Hellendoorn: het college van de gemeente heeft immers besloten dat een pand aan de Katenhorstweg een andere invulling mag krijgen. Momenteel is dat enkel bedoeld voor een agrarische bestemming, maar de gemeente is bereid de bestemming aan te passen.

 

In juli van dit jaar verdween de laatste vestiging van C1000 uit het straatbeeld. Enkele jaren geleden werd de keten overgenomen door Jumbo, die heel wat vestigingen liet ombouwen naar het eigen concept. Andere vestigingen, zoals die in Hellendoorn, gingen naar Albert Heijn, maar niet één overleefde met de eigen merknaam.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit z’n voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.