Gemeente Hellendoorn denkt aan C1000-museum

Gemeente Hellendoorn denkt aan C1000-museum

In de gemeente Hellendoorn zou binnenkort een museum rond de verdwenen supermarktketen C1000 kunnen komen, met de collectie van inwoner en ex-werknemer Gerard Marsman.

Grote verzameling

Marsman verzamelt immers al jaren alles wat te maken heeft met C1000: zo heeft hij een heel assortiment aan spandoeken, verpakkingen, draagtassen en kleding. Zelf was hij werkzaam in de winkel van C1000 in Hellendoorn, die tegenwoordig is omgebouwd naar een Albert Heijn.

 

Marsman zou nu de mogelijkheid krijgen om zijn collectie tentoon te stellen in een perceel in Hellendoorn: het college van de gemeente heeft immers besloten dat een pand aan de Katenhorstweg een andere invulling mag krijgen. Momenteel is dat enkel bedoeld voor een agrarische bestemming, maar de gemeente is bereid de bestemming aan te passen.

 

In juli van dit jaar verdween de laatste vestiging van C1000 uit het straatbeeld. Enkele jaren geleden werd de keten overgenomen door Jumbo, die heel wat vestigingen liet ombouwen naar het eigen concept. Andere vestigingen, zoals die in Hellendoorn, gingen naar Albert Heijn, maar niet één overleefde met de eigen merknaam.

Tags: