Gemeente Hellendoorn denkt aan C1000-museum | RetailDetail

Gemeente Hellendoorn denkt aan C1000-museum

Gemeente Hellendoorn denkt aan C1000-museum

In de gemeente Hellendoorn zou binnenkort een museum rond de verdwenen supermarktketen C1000 kunnen komen, met de collectie van inwoner en ex-werknemer Gerard Marsman.

Grote verzameling

Marsman verzamelt immers al jaren alles wat te maken heeft met C1000: zo heeft hij een heel assortiment aan spandoeken, verpakkingen, draagtassen en kleding. Zelf was hij werkzaam in de winkel van C1000 in Hellendoorn, die tegenwoordig is omgebouwd naar een Albert Heijn.

 

Marsman zou nu de mogelijkheid krijgen om zijn collectie tentoon te stellen in een perceel in Hellendoorn: het college van de gemeente heeft immers besloten dat een pand aan de Katenhorstweg een andere invulling mag krijgen. Momenteel is dat enkel bedoeld voor een agrarische bestemming, maar de gemeente is bereid de bestemming aan te passen.

 

In juli van dit jaar verdween de laatste vestiging van C1000 uit het straatbeeld. Enkele jaren geleden werd de keten overgenomen door Jumbo, die heel wat vestigingen liet ombouwen naar het eigen concept. Andere vestigingen, zoals die in Hellendoorn, gingen naar Albert Heijn, maar niet één overleefde met de eigen merknaam.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.