General manager Hans Zoon vertrekt bij Hans Anders

Shutterstock.com

Na een lange loopbaan bij Hans Anders heeft algemeen directeur Hans Zoon besloten om vanaf 1 september het bedrijf te verlaten. Hij kijkt met tevredenheid terug op de sterke groei die de retailer recent realiseerde in België.

 

Tropenjaren

Hans Zoon heeft in totaal meer dan 32 jaar voor Hans Anders gewerkt, in Nederland, Frankrijk en België. Zeker de voorbije zeven jaren in ons land waren echte tropenjaren, zegt hij. “We zijn erin geslaagd een verdubbeling van de omzet te realiseren, bijna geheel door autonome groei, dus met de bestaande winkels. Dat hebben we gedaan door de klant centraal te stellen: wat verwacht die van ons? We hebben het assortiment en het winkelconcept aangepast, flink geïnvesteerd in de opleiding van onze medewerkers. Met resultaat: de klanttevredenheid is bij Hans Anders erg groot, we hebben een NPS van 56. Kortom, het concept staat er. Nu kunnen we weer nieuwe winkels openen, er is voor ons nog ruimte genoeg in de markt.”

 

Maar het was een zeer intense job, waar je mee opstaat en waar je mee gaat slapen, geeft hij toe. “Nu vind ik het tijd om het stokje door te geven. Ik ga de batterijen opladen en wat meer tijd besteden met m’n gezin. Het aanwervingsproces voor mijn opvolger is lopende. Binnenkort komt er daarover meer duidelijkheid.”