Gent lanceert eigen stadsdistributieplatform

Gent lanceert eigen stadsdistributieplatform

De stad Gent heeft in samenwerking met PUUR GENT, Bubble Post en CityDepot het open stadsdistributieplatform GentLevert gelanceerd. Dat moet ervoor zorgen dat de distributie in de stad vlotter en efficiënter verloopt.

 

Efficiënter en groener

Dankzij GentLevert worden de meeste goederen aan de rand van de stad verzameld, waarna ze vanuit een distributiecentrum met milieuvriendelijke voertuigen naar de klant in de stad kunnen worden gebracht. Partners Bubble Post en CityDepot hebben allebei zo’n magazijn aan de rand van de stad en hebben ervaring met het gebundeld leveren van pakjes.

 

“Vanuit ons magazijn verdelen wij met een cargofiets of economische bestelwagen zowel droge als gekoelde goederen naar horeca, handelaars en particulieren”, stelt Marc Morioux, CEO van Bubble Post, volgens Made in Oost-Vlaanderen. “De werking maakt de stadsbelevering efficiënter en groener. Dat komt zowel de handelaars, transporteurs als de bewoners van de stad ten goede”, voegt Marc Schepers, CEO van CityDepot, daar aan toe.

 

Het doel van GentLevert is om pilootprojecten van de partners te ondersteunen en om de verschillende belanghebbenden samen te brengen in een overlegplatform. Zo moet het hele systeem eenvoudig opgevolgd en bijgestuurd worden. De bedoeling is om later ook uit te breiden met nieuwe logistieke partners. “Op deze manier willen we een innovatieve oplossing aan handelaars en hun leveranciers aanreiken”, aldus schepen van Middenstand en Innovatie Christophe Peeters.