Gent lanceert eigen stadsdistributieplatform | RetailDetail

Gent lanceert eigen stadsdistributieplatform

Gent lanceert eigen stadsdistributieplatform

De stad Gent heeft in samenwerking met PUUR GENT, Bubble Post en CityDepot het open stadsdistributieplatform GentLevert gelanceerd. Dat moet ervoor zorgen dat de distributie in de stad vlotter en efficiënter verloopt.

 

Efficiënter en groener

Dankzij GentLevert worden de meeste goederen aan de rand van de stad verzameld, waarna ze vanuit een distributiecentrum met milieuvriendelijke voertuigen naar de klant in de stad kunnen worden gebracht. Partners Bubble Post en CityDepot hebben allebei zo’n magazijn aan de rand van de stad en hebben ervaring met het gebundeld leveren van pakjes.

 

“Vanuit ons magazijn verdelen wij met een cargofiets of economische bestelwagen zowel droge als gekoelde goederen naar horeca, handelaars en particulieren”, stelt Marc Morioux, CEO van Bubble Post, volgens Made in Oost-Vlaanderen. “De werking maakt de stadsbelevering efficiënter en groener. Dat komt zowel de handelaars, transporteurs als de bewoners van de stad ten goede”, voegt Marc Schepers, CEO van CityDepot, daar aan toe.

 

Het doel van GentLevert is om pilootprojecten van de partners te ondersteunen en om de verschillende belanghebbenden samen te brengen in een overlegplatform. Zo moet het hele systeem eenvoudig opgevolgd en bijgestuurd worden. De bedoeling is om later ook uit te breiden met nieuwe logistieke partners. “Op deze manier willen we een innovatieve oplossing aan handelaars en hun leveranciers aanreiken”, aldus schepen van Middenstand en Innovatie Christophe Peeters.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.