Go Sport ontvouwt grootse internationale plannen

Go Sport ontvouwt grootse internationale plannen

Go Sport ontvouwt grootse internationale plannen
Go-Sport-Belgium.be

De Franse sportretailer Go Sport, in ons land actief met twaalf winkels, koestert ambitieuze expansieplannen. Binnen Europa worden Spanje en Polen de speerpunten, daarbuiten zet de groep in op Marokko en India.

 

Naar 40 winkels in Spanje

Groupe Go Sport, die behalve de gelijknamige omnisportketen ook nog de gespecialiseerde winkels Courir (sportschoeisel), Bike+ (fietsen) en Go Sport Montagne (bergsporten) overkoepelt, telt momenteel meer dan 500 winkels. Het gros daarvan (zo’n 425) is te vinden in thuisland Frankrijk, maar de keten (opgericht door een gewezen Frans kampioen Alpijns skiën in de jaren 1970) wil internationaal groeien

 

Binnen Europa legt Go Sport de komende jaren de focus op Spanje en Polen, heeft topman André Ségura aangekondigd. In dat laatste land telt de groep al 33 vestigingen en dit jaar openen daar nog twee winkels van Go Sport en drie van Courir de deuren. In Spanje, waar de groep al vier Courir-verkoopppunten heeft (in Madrid en Barcelona) ziet André Ségura nog “potentieel voor veertig winkels in de komende vijf jaar”.

 

Marokko en India

De Franse retailer kijkt echter verder dan Europa alleen: zo noemt Ségura Marokko “een van de landen die we als prioritair beschouwen in de ontwikkeling van onze internationale aanwezigheid”. Go Sport is al sinds 2013 actief in het Noord-Afrikaanse land, met vestigingen in Casablanca, Marrakech en Tanger. Vorige zomer opende het in Casablanca nog een winkel van 2.100 m².

 

Voorts zet de groep binnenkort zijn eerste stappen in Azië: Go Sport tekende een deal met Lulu Group International, een van de grootste winkeluitbaters van Azië. Nog dit voorjaar opent Lulu een eerste Go Sport in Manilla en in het voorjaar van 2019 moet ook de eerst winkel in India zijn deuren openen. In dat groeiland - met meer dan een miljard inwoners - mikt de distributeur naar eigen zeggen op veertig vestigingen van Go Sport en nog eens even veel boetieks van zusterketen Courir.

 

Go Sport, met als hoofdaandeelhouder distributiegroep Rallye (tevens aandeelhouder van supermarktketen Casino), boekte in 2017 een omzet van om en bij het mljard euro, een groei met 5% tegenover een jaar eerder. “Vandaag realiseren we 20% van onze omzet internationaal, dan moet 25% worden tegen 2020”, besluit een ambitieuze Ségura.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.