Google opent winkel met Youtube-producten

Google opent winkel met Youtube-producten
http://www.shutterstock.com/gallery-1558469p1.html?cr=00&pl=edit-00

Google gaat een winkel openen waar bekende Youtubers merchandise kunnen verkopen. De Creator Store zal de komende maand zijn deuren openen en zal te vinden zijn in de Londense kantoren van Google.

3 opnamestudio’s

In de winkel zullen klanten T-shirts, boeken, fotokaders en andere producten kunnen vinden die zijn ontworpen door designers in samenwerking met een aantal van de populairste Youtubers. Daarnaast zullen er ook regelmatig signeersessies en productlanceringen plaatsvinden.

 

Google zal zelf niet met een deel van de koek gaan lopen, want het belooft alle winst rechtstreeks door te spelen naar de Youtubers. Die kunnen in de Creator Store ook terecht om gebruik te maken van één van de drie opnamestudio’s, een koffiebar en een communityruimte, waar ze kunnen afspreken met hun volgers.

 

In de opnamestudio’s krijgen de Youtubers toegang tot materiaal waar ze anders geen gebruik van kunnen maken. Zo zijn er 4K-camera’s beschikbaar en heel wat VR-producten om mee te experimenteren. Bovendien zal Youtube er ook workshops geven, allemaal in een poging om de kwaliteit van de video’s nog verder op te drijven. Om gebruik te maken van de studio’s moeten de Youtubers wel meer dan 10.000 abonnees hebben op hun kanaal.