Google opent winkel met Youtube-producten

Google opent winkel met Youtube-producten

Google opent winkel met Youtube-producten
http://www.shutterstock.com/gallery-1558469p1.html?cr=00&pl=edit-00

Google gaat een winkel openen waar bekende Youtubers merchandise kunnen verkopen. De Creator Store zal de komende maand zijn deuren openen en zal te vinden zijn in de Londense kantoren van Google.

3 opnamestudio’s

In de winkel zullen klanten T-shirts, boeken, fotokaders en andere producten kunnen vinden die zijn ontworpen door designers in samenwerking met een aantal van de populairste Youtubers. Daarnaast zullen er ook regelmatig signeersessies en productlanceringen plaatsvinden.

 

Google zal zelf niet met een deel van de koek gaan lopen, want het belooft alle winst rechtstreeks door te spelen naar de Youtubers. Die kunnen in de Creator Store ook terecht om gebruik te maken van één van de drie opnamestudio’s, een koffiebar en een communityruimte, waar ze kunnen afspreken met hun volgers.

 

In de opnamestudio’s krijgen de Youtubers toegang tot materiaal waar ze anders geen gebruik van kunnen maken. Zo zijn er 4K-camera’s beschikbaar en heel wat VR-producten om mee te experimenteren. Bovendien zal Youtube er ook workshops geven, allemaal in een poging om de kwaliteit van de video’s nog verder op te drijven. Om gebruik te maken van de studio’s moeten de Youtubers wel meer dan 10.000 abonnees hebben op hun kanaal.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.