Google opent winkel met Youtube-producten

Google opent winkel met Youtube-producten

Google opent winkel met Youtube-producten
http://www.shutterstock.com/gallery-1558469p1.html?cr=00&pl=edit-00

Google gaat een winkel openen waar bekende Youtubers merchandise kunnen verkopen. De Creator Store zal de komende maand zijn deuren openen en zal te vinden zijn in de Londense kantoren van Google.

3 opnamestudio’s

In de winkel zullen klanten T-shirts, boeken, fotokaders en andere producten kunnen vinden die zijn ontworpen door designers in samenwerking met een aantal van de populairste Youtubers. Daarnaast zullen er ook regelmatig signeersessies en productlanceringen plaatsvinden.

 

Google zal zelf niet met een deel van de koek gaan lopen, want het belooft alle winst rechtstreeks door te spelen naar de Youtubers. Die kunnen in de Creator Store ook terecht om gebruik te maken van één van de drie opnamestudio’s, een koffiebar en een communityruimte, waar ze kunnen afspreken met hun volgers.

 

In de opnamestudio’s krijgen de Youtubers toegang tot materiaal waar ze anders geen gebruik van kunnen maken. Zo zijn er 4K-camera’s beschikbaar en heel wat VR-producten om mee te experimenteren. Bovendien zal Youtube er ook workshops geven, allemaal in een poging om de kwaliteit van de video’s nog verder op te drijven. Om gebruik te maken van de studio’s moeten de Youtubers wel meer dan 10.000 abonnees hebben op hun kanaal.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.